IS-terrorister marsjerer i Raqqa i Syria i januar 2014. Terror­bevegelsen mistet sitt «kalifat» i Syria og Irak, men celler er fremdeles aktive i begge land – og i Vesten. Foto: AP / NTB.

Den islamske statens (IS) talsmann Abu Hudhayfah al-Ansari sier i en nylig kunngjøring at ramadan er jihad-måneden og oppfordrer muslimer til å angripe kristne og jøder i Europa, USA og Israel.

Oppfordringen ble gitt i en tale av 41 minutters varighet som ble offentlig­gjort for å markere at det er ti år siden terror­organi­sa­sjon­en erklærte sitt kalifat i Syria og Irak, melder Daily Mail, som opplyser at al-Ansari spesielt oppfordret «ensomme ulver» til å slakte kristne og jøder i hopetall.

Talsmannen skrøt også av tilknyttede grupper over hele verden, og viste spesielt til Den islamske staten Khorasan (ISIS-K) – gruppen som sto bak det forferdelige terror­angrepet mot konsert­lokalet Crocus City Hall i Moskva i forrige uke, der minst 143 sivile ble drept.

Al-Ansaris foraktelige budskap kommer etter at han i januar lanserte en kampanje med tittelen «Drep dem overalt hvor dere finner dem», der han oppfordret til fornyet fokus på terror­angrep og minnet muslimer om at Israel-Palestina-konflikten er en krig mot jøder, ikke bare mot Israel.

«Dette er en religiøs ideologisk krig som vil fortsette helt til vi dreper antikrist under Allahs profets banner… Intensiver planene og varier operasjonene: Spreng dem i luften med eksplosiver, brenn dem med brann­bomber, skyt dem med kuler, drep dem med kniver og kjør over dem med busser», sa han.

Ifølge Daily Express ble talen offentliggjort på Telegram av IS’ mediehus Al-Furqan.

Ramadan begynte 11. mars og slutter 10. april.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.