Flere palestinske terrorgrupper forsøker å få med seg muslimer og muslimske land til å gjennomføre terror under ramadan, som starter 10. mars. Slik forsøker terroristene å skape en felles front mot Israel. I Oslo fylles gatene med ramadan-pynt.

Palestinsk islamsk jihad ber om at ramadan skal være en «måned med terror» og forsøker å eskalere angrepene på Judea og Samaria (Vestbredden) og Gaza. I en nylig tale sa Abu Hamza, talsmannen for PIJs Al-Quds-brigader, at han ønsker at arabiske land i regionen og pro-iranske grupper skal fortsette å «forene» ulike arenaer og fronter mot Israel, skriver Jerusalem Post.

Dette er den siste indikasjonen på at terrorgrupper planlegger å søke en eskalering av fiendtlighetene i løpet av neste måned. Hamzas kommentarer ble publisert av den Beirut-baserte nyhetskanalen Al Mayadeen, som er pro-iransk og ofte fremhever angrep fra Hamas og Hizbollah.

Terrorgruppens kommentarer er også knyttet til Hamas-lederen Ismail Haniyeh, som har bedt om en eskalering av fiendtlighetene under ramadan.

Terroraktivitet har for vane å eskalere under ramadan. Arabiske og muslimske stater har dessuten utført flere viktige krigsoperasjoner i ramadan. Et eksempel er Yom Kippur-krigen i 1973, hvor egyptiske soldater brøt fasten før de krysset Suez-kanalen.

Her i Norge støtter våre myndigheter palestina-araberne, og vil belønne terrorismen med våpenhvile og en tostatsløsning ingen av de stridende parter ønsker seg. Samtidig pynter bystyret opp gatene i Oslo i forbindelse med ramadan.

Ut med påsken! Oslos byråd har hengt opp ramadan-pynt i gatene

Oslo bystyre lot seg trolig motivere av London, som i fjor forvandlet tidligere julegater til ramadan-gater.

Forrige uke ble John Kirby, kommunikasjonssjef for USAs nasjonale sikkerhetsråd, spurt om han fryktet eskalering under ramadan, ifølge Breitbart News. Han ga følgende svar:

Vi er oppmerksom på sensitiviteten rundt måneden ramadan og den åndelige betydningen av det for den muslimske verden. Selvfølgelig forstår vi det.

Kirby fokuserer altså på ramadans åndelige betydning for muslimer, i stedet for å fokusere på nasjonal sikkerhet for USA og Israel. Det finnes tydeligvis ingen grenser når det gjelder hvor mye man skal respektere islam og deres «hellige» måned.

Israelsk krigsminister Benny Gantz har sagt at starten på ramadan er siste frist for en gisselavtale, og hvis ikke Hamas går med på en avtale om å frigi resten av gislene før ramadan, vil Israel Defense Forces gå inn i Rafah for fullt.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.