Kommentar

Aller helst skulle vi ønske at vi kunne latt være. Sagt at ting går seg til, at den nye verden har vokseproblemer. Men vi tror det ikke. Når vi ikke vil kalle en spade en spade er det tvert om fordi strømmen av negative nyheter er så stor at vi må ta det inn stykkevis og delt. Hvis vi ser dem i sammenheng blir det for mye.

Likevel er det det vi må. Noe må vi ha til felles med de syriske flyktningene som kommer til Europa. De er budbringere om konflikter av en art vi helst skyver unna, som vi ikke vil vite noe om.

En moské ble forsøkt antent i Eskilstuna. Moskeen spredte jihad. De som forsøkte å brenne den kan ha vært slektninger av unge som er rekruttert til IS i Syria og Irak. De har mistet sine til en sak de er imot og vil hevne seg. Kanskje kurdere. Slike konflikter overgår alt en Reinfeldt, Löfven eller Solberg kan forestille seg. De vil ikke vite om det, men det er her.

Likesom jihad er her. De samme metodene som palestinere har brukt mot jøder i Israel, anvendes nå i europeiske byer. To eller tre på en uke i Frankrike. Sydney-terroren, Ottawa.

Tror europeiske ledere det hjelper at de beroliger ved å bagatellisere? Det er forståelig at de er urolige, men tror de tildekking hjelper?

Frankrike er i virkelig deep shit. Av mange grunner. Den franske laïcite provoserer salafister spesielt. Frankrike er symbolet på den franske revolusjon. på fremskritt og modernitet, alt salafistene er imot.

Nazismen var en kontrarevolusjon, det samme er islamismen. Den fører krig mot moderniteten.

Erdogans Tyrkia burde være lærepenge god nok, eller utviklingen i de arabiske landene etter den arabiske våren.

Problemer kan være slitsomme, men det er enda mer slitsomt å skyve dem til side og håpe det går over.

Det har begynt

IS skaper en oppfatning av at opprettelsen av islamsk stat er noe som har skjedd. Dette vil med nødvendighet ledsages av krig mot de vantro. Mange muslimer bor blant de vantro. Deres plikt blir enten å slutte seg til kalifatet, eller delta i krigen mot de vantro på deres hjemmebane.

Det lyder forrykt, men som nyhetene viser – mange lytter til budskapet. Stemmen på fransk med nordafrikansk aksent, sier:

«I would like to address a message… to all my brothers and sisters in France, in the same manner that our sheikh [ISIS leader] Abu Bakr Al-Baghdadi has called upon you to strike all the interests of the infidels in all the infidels’ countries. Today I ask you the question: What have you done for the sake of your brothers and sisters? What have you done for the oppressed? What have you done for yourselves? What are you going to say to Allah on Judgment Day? What answer are you going to give him?… Today you no longer have any answer to give… If the infidels are keeping you from making hijra, hit them  where you are. Today you are capable, you are capable of hitting them. What have you to lose, as long as martyrdom awaits you? What have you to lose if Allah’s Paradise awaits you?… The unbelievers can do nothing to you. This is clear and obvious. The unbeliever can no longer strike at Islam. The era when the Islamic umma was weak, when it was weakened, is gone. That era is over and it will never return.

«Today we heard good news: the oath of fealty [to ISIS] by our brothers in Yemen has been accepted. The oath of fealty by our brothers in Libya has been accepted. All our brothers the mujahideen are called upon to join them and to pledge allegiance to Emir Abu Bakr Al-Baghdadi…

«Blow up France. Reduce it to bits. Blow up the heads of these unbelievers. Just as they  permit themselves to harm our sisters, just as they permit themselves to make unlawful what Allah has rendered lawful, just as they prevent our sisters from wearing the niqab. Blow up their heads, blow up their heads. [Do it] in any way, with a rock or by any other means. If you cannot obtain a pistol, there are rocks, there are knives there is everything that is needed. Take an example from our brother Mohamed Merah [who attacked the Jewish school in Toulouse]. Take an example from him and blow up their heads. Kill them. Kill them, wherever they are.  Kill them. Don’t let them live in peace. And once more, whoever is capable of making hijra should do it… «

Juergen_Todenhoefe_3147300b

foto: Den tyske eks-politiker og skribent Jürgen Todenhöfe har som en av de første fått lov til å besøke IS-terroritier som deres gjest. Hans reportasje er preget av «hype». Han sier Vesten undervurderer IS, og at de forbereder den største religiøse rensing i historien.

 

Islamistene ser ut til å ha en egen tilfredsstillelse av å ydmyke Frankrike. Frankrike er en kvinne og IS-krigerne vet hvordan man behandler kvinner.