Nytt

Amri ble skutt og drept av italiensk politi klokken tre på fredag morgen. Fingeravtrykkene hans matchet de som ble funnet på rattet og døren på traileren som han brukte til å drepe 12 og skade 48 i islams navn.

De italienske politimennene hadde ingen peiling på hvem han var. De gikk bort til ham fordi han så mistenkelig ut. De ville ha vært mer varsomme hvis de hadde kjent hans identitet, sa de.

Amri har tidligere sonet 4 år i fengsel i Italia og det spekuleres i om han reiste dit for å for beskyttelse av kjente.

3b982acd00000578-4061096-pictures_emerged_this_morning_of_the_terrorist_lying_dead_in_the-a-67_1482499661367

Det var ingen tvil om at de hadde skutt jihadisten som drepte 12 i Berlin.

IS har lastet opp en video av Amri hvor han sverger sin troskap til dem. I videoen sier Amri:

«Mitt budskap til korsfarere som bomber muslimer hver dag….. deres blod vil ikke være forgjeves. Vi er en nasjon bak dem og vil hevne dem.

Jeg kaller på mine muslimske brødre overalt… de i Europa, drep korsfarergrisene, hver person som han kan best.»

 

Ifølge Daily Mail er hele teksten fra videoen som følger:

All praise to Allah, and may He send blessing and peace upon his Prophet Mohamed.

‘I, here, vow to obey the caliph Abu Bakr Al Baghdadi in whatever he orders me to do, even if it was to my disliking, and to continue to do so, unless I am ordered to do something that I know for sure is forbidden in Islam.

‘I also vow to work for Islam to prevail; to judge and be judged by its rules; and to work hard until the Islamic State is well established and founded. Finally, I pledge to actively participate in jihad against the enemies of Allah as much as I can.

‘And to those infidels, who bomb the Muslims everyday, I swear that we will hunt you and slaughter you like pigs for what you do to these Muslims. Did you think that what you do to them will go unpunished?

‘There are masses of Muslims all over the world willing to avenge the Muslims you kill, and they will be avenged, for we are strong and determined to make you pay the price of your actions against them.

‘And I call for my Muslim brothers and sisters all over the world to take part in jihad, and to fight for the dominance of this religion, as much as each of you can. If you can’t join your brothers on the front lines, then fight for Islam in your countries. And if you live in Europe, then fight against those pigs, each to his own abilities. May Allah grant us success in [this fight].’

‘I pledge myself to Allah and vow to shed as much blood as it needs for Islam to prevail. I pray for Allah to pave the way for me to kill those infidels who fight Islam and Muslims.’

The Independent

Les også

-
-
-
-