Nytt

Den islamske staten sender nå ut oppfordringer til å forgifte maten i matbutikkene i Vesten med cyanid.

Det er SITE Intel Group som opplyser dette (krever abonnement) i en melding som er referert blant annet av det italienske nyhetsbyrået ANSA:

I løpet av de siste timene har IS’ kanaler rettet oppfordringer om å angripe Europa, Russland og USA i anledning den islamske offerfesten Eid al Adha.

Det er i en tredje utgave av en terrorhåndbok for jihadister som den islamske staten gir ut via sine kanaler, at terrorbevegelsen oppfordrer sine tilhengere til å angripe Vesten ved å forgifte matvarer i supermarkedene ved å sprøyte inn cyanid.

Faksimile fra IS’ terrorhåndbok: Knights of lone Jihad 3 – First method – Poison

Beslektede scenarier er allerede velkjente for europeiske sikkerhetsmyndigheter. Il Giornale skriver at en marokkaner som hadde sittet i fengsel for å ha planlagt forgiftning av vannledninger i Roma, nylig ble utvist fra Italia.

IS skal ellers ha gjort forberedelser. Organisasjonen har brukt fanger som menneskelige prøvekaniner til eksperimenter med forskjellige kjemikalier og giftstoffer, med svært smertefull død som resultat, skrev The Times og Newsweek i mai:

The Islamic State group used prisoners as “human guinea pigs,” carrying out chemical weapons experiments in order to plan for attacks against the West, documents found in Mosul have revealed. The papers detailing the tests, which led to the agonizing deaths of prisoners, were discovered at Mosul University in January when it was recaptured by Iraqi special forces. The documents verified by United States and British forces were detailed by The Times in a report published Saturday.

Prisoners had their food and water contaminated by the sprinkling of chemicals found in easily accessible pesticides. The U.S. and Britain now fear that the same methods could be used on a larger scale to contaminate food supplies in the West.