Islamsk stat truer med angrep på idrettsarenaer over hele Europa, blant annet nevner de fotballklubben Paris Saint Germains stadion Parc des Princes i Paris som tidligere ble angrepet i 2015. 

Frykter for sommerolympiaden

Fransk politi har skjerpet sikkerheten rundt Parc des Princes, tauet bort parkerte biler og satt opp betongbarrièrer, men det stopper ikke der. Truslene som fremsettes øker bekymringen for sikkerheten under sommerolympiaden 2024 som starter 26. juni. 

Spania og Storbritannia har vært ekstra oppmerksomme på deres respektive Champions League-kvartfinaler efterat Islamsk stat oppfordret til angrep mot vertsbyene med bomber og droner.

– Fly inn bomber!

Islamsk Stat har med et bilde av stadionet Parc des Princes, oppfordret muslimer til å gjenskape angrepet på Stade de France i november 2015, ifølge Site Intelligence Group som sporer islamske terroristers innlegg (via Reuters).

På et annet bilde oppfordres muslimer til å bruke droner til å angripe stadionene.

Vestens svakhet 

Europeiske lederes strategi synes å være eftergivenhet. Uansett hvor mye de stiller seg på palestinernes side og krever en «varig» eller «permanent» våpenhvile i Gaza (som Macron), «øyeblikkelig stans i kampene» (som britenes utenriksminister Cameron) eller insisterer på at EU-landene umiddelbart anerkjenner en palestinsk stat (som Spanias statsminister Sanchez), immuniseres ikke Europa mot angrep fra IS. 

IS vil forfølge sitt guddommelige mandat og fortsette å myrde vantro uavhengig av hvor mye vi kapitulerer for palestinernes krav. Ved å fremstå som «pro-palestinske» med vilje til å ofre Israel, viser vi muslimene at vi er villig til å bøye oss for islam, vi trenger bare litt tid.

Sam Harris: – Nazismen frem­står som moderat i møte med jihadismen

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.