Frankrike har nedskalert åpningsseremonien for sommerlekene som skal finne sted ved Seinen i juli. Sjefen for det franske cyberforsvaret advarer om at de olympiske sommerleker i Paris 2024 er et «mål». Fransk efterretning har advart mot å avholde OLs åpningsseremoni som planlagt på grunn av risikoen for selvmordsangrep. De har registrert økt aktivitet blant franskbaserte sentralasiatiske muslimer.

Også utenlandske stater

Også utenlandske stater kan være interessert i å «forstyrre åpningsseremonien eller skape problemer innen offentlig transport».

– De olympiske leker vil helt klart være et mål. Vi forbereder oss på alle typer angrep. Det verste scenariet er at vi oversvømmes av mindre angrep, sier Vincent Strubel i det franske cyberforsvaret, iføge France24.

Bare «halve» åpningsseremonien

Båter med hver deltagernasjons flaggbærere vil passere i hjertet av Paris. 104.000 tilskuere vil overvære åpningsseremonien ved bredden av Seinen, mens 222.000 vil følge med fra broer og gater, sa Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin tirsdag.

Det er omtrent halvparten av det antall tilskuere Darmanin opprinnelig foreslo. I oktober 2022 diskuterte han muligheten for å ta imot 600.000 tilskuere under den offisielle åpningen av sommerlekene.

Første gang i det offentlige rom

En anonym tjenestemann i innenriksdepartementet sa ifølge Politico, at president Emmanuel Macron krevde kapasitetsreduksjonen på grunn av bekymringer knyttet til publikumskontrollen og sikkerheten eftersom åpningsseremonien for første gang noensinne finner sted i et offentlig rom og ikke på et stadion.

Islamsk terror

Ifølge samme tjenestemann har franske efterretningstjenester foreløbig ikke avdekket planer om terrorangrep rettet spesifikt mot lekene. Han la til at «den største trusselen er islamsk terrorisme».

Billetter til havnefronten er lagt ut for salg og prisen for noen av dem er flere tusen euro. Billigere billetter var forventet lagt ut for almenheten, men de vil kun bli distribuert gratis av lekenes partnere.

 

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.