Nytt

Illustrasjons­foto: Deposit­photos (utsnitt).

 

Innenriks­departementet i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen advarer i en intern meddelelse den 22. mars politifolk mot kniv­angrep fra sympatisører av den islamske staten (IS), skriver Rheinische Post, som er blitt forelagt dokumentet.

Tjeneste­personer oppfordres til å ta de nødvendige forholds­regler for å beskytte seg selv, sier en talsmann for departementet til den tyske avisen.

Bakgrunnen for advarselen er blant annet en profesjonelt laget propaganda­film som IS har gjort tilgjengelig på inter­nett, hvor to maskerte menn gir en veiledning i hvordan slike angrep kan utføres. Av skjermdumper kan man se kjenne­tegnet til Amaq, som er en av terror­statens propaganda­kanaler.

I følge meddelelsen er det to antatte IS-kjempere som viser «tre eksempler på varianter av kniv­angrep som også kan utføres av utrente, men beslutt­somme gjernings­menn». Overfor en fast­bundet fange blir det forklart hvilke kropps­deler som er spesielt egnet for et angrep, slik at offeret forblør fortest mulig. Målene omfatter buken og nyrene, så vel som halsen og bena. «Alle sammen steder som ikke beskyttes av politiets vester», sier Arnold Plickert, som er leder for politi­fag­foreningen GdP i Nordrhein-Westfalen.

Videoen gir også tips om hvordan politi­folkene kan distraheres, slik at de blir dårligere forberedt mot kniven som er i ferd med å ramme dem.

Trusselen er ikke en rent abstrakt sådan. Ved årets begynnelse ble en IS-sympatiserende seksten­åring dømt til seks og et halvt års fengsel for å ha stukket en føderal politi­mann i halsen med en kjøkken­kniv på jernbane­stasjonen i Hannover. Politi­mannen ble alvorlig skadet, men overlevde angrepet. Etter noen år på skatte­betalernes kost og losji kommer gjernings­mannen igjen på frifot – sannsyn­ligvis ideologisk styrket, og i mellom­tiden benyttet som eksempel for å anspore likesinnede.

 

Rheinische Post