Siden 2017 har såkalte falske politimenn svindlet til seg verdier som anslås til 23 millioner euro i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen. Den lukrative svindelmetoden viser seg å ha sitt opphav i Tyrkia, melder nettavisen Rheinische Post

Politiet begynte i begynnelsen av 2017 å etterforske svindel per telefon, og avdekket frem til første kvartal i en urovekkende trend. I samlet omfang er det snakk om 638 begåtte lovbrudd, hvor det i hovedsak er seniorer som er den skadelidende part.

Herbert Reul, innenriksminister for CDU i NRW forklarer svindlernes modus operandi:

Ofrene blir ringt opp fra et anropssenter i Tyrkia, hvorpå de blir instruert, eller presset til å gi fra seg verdisaker eller penger til en tredjepart, eller å legge disse på et avtalt sted. I noen tilfeller kan disse telefonsamtalene vare i timevis.

Bakmennene beskrives som menn av tyrkisk herkomst, og har allerede bygget ut et stort nettverk i hele delstaten, hvor de bedriver sin virksomhet. Dette nettverket skal inneholde en logistikkavdeling og personer som er ansvarlige for å plukke opp verdisaker. De opererer med en stadig varierende radius, og er svært godt organiserte.

Majoriteten av ofrene skal være over 60 år gamle, da disse er lettest å manipulere. I tillegg har eldre mennesker ofte verdier i hjemmet sitt, eller arvegods med høy verdi. Manipulasjonen består svært ofte i at svindleren utgir seg for å være ansatt i politiet. På denne måten skaper man et fortrolighetsforhold som utnyttes på det groveste. De eldre blir «overbevist» om at deres verdier ikke er trygge, og da finnes det vel ingen som kan passe bedre på verdisakene dine enn politiet?

For øyeblikket sitter to medlemmer av svindlerbanden i retten i byen Bielefeld, anklaget for svindel av verdier til om lag 500 000 euro. Politiet i NRW meddeler at denne typen kriminalitet har høy prioritet og det har blitt opprettet en egen spesialkommisjon som skal jobbe med å sprenge disse kriminelle nettverkene.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.