Antall syreangrep øker i Storbritannia. Ifjor var det mer enn ett syreangrep hver dag i London – totalt 431. Dette skjer i de innvandrertette områdene hvor parallellsamfunnene er et faktum. De fleste ofrene er menn, rundt 71%. Syreangrep brukes istedet for drap. Som en advarsel: vi lot deg leve, som en vandrende advarsel til andre. En slags variant av IRAs kneecapping (skudd i knærne). Globalt sett er det kvinner som oftest er ofrene i syreangrep, rundt 80%.

Disse tallene er ikke informasjon som det offentlige liker å gå ut med. Men i Storbritannia kan hvem som helst kreve informasjonen med henvisning til «Freedom of Information Act 2000». Britene kan ikke skjule statistikktall like lett som i andre land. SSBs uthalingtaktikker fungerer dårligere i Storbritannia. Og britiske aviser står for bedre journalistikk.

Det var avisen The Mirror som krevde å få syreangrepstallene på bordet. Også i hvilke geografiske området det gjaldt.

Det verste stedet er Newham i London. Der er det tre ganger så mange syreangrep som neste sted på listen. Ifjor viste BBC en dokumentar kalt «The last whites of East End» som handlet om Newham.

I Newham har man fått full pakke av den etterlengtede flerkulturen. Det er kun 17% som betrakter seg som «hvite briter» (dette er normal betegnelse i alle offisielle papirer hvor man krysser av for etnisitet). Newham er også et at Storbritannias fattigste områder. Det er vel en sammenheng her, skjønt fattigdom er neppe en forklaringsfaktor når det kommer til å kaste syre i ansiktet på folk.

Denne statistikken kan man selvsagt beskrive på følgende måte: Hvite briter utgjør den største gruppen.

De ti områdene i London hvor det har vært flest syreangrep siden 2011:

Newham – 398, Barking & Dagenham – 134, Tower Hamlets – 84, Havering – 81, Redbridge – 64, Hackney – 45, Barnet – 44, Croydon – 42, Ealing – 40, Hillingdon – 36

Det gis ingen premie til den som oppdager hva disse områdene har til felles.

Mange av syreangrepene antas å være gjengrelatert, særlig de som involverer menn som ofre. Et tidligere gjengmedlem forteller at syreangrep er blitt mer akseptert (!) og ble ikke ansett som noen «big deal».

«People don’t think of the consequences,» he said. «It’s easy to buy most of the ingredients legally…One of my cousins was done a few years ago. He was attacked on his shoulder and my uncle just dressed it for him at home.

«Acid is used as an extreme mark of dominance. It’s letting the individual know I haven’t killed you, but it’s almost worse than that, it’s a mark – on your face. It’s a sinister legacy.»

 

For kvinner er syreangrep også benyttet som straff i den lite ærerike «æreskulturen».

International Business Times  The Mirror

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂