I helga ble seks skadd i nok et syreangrep i London. Nesten alle angrepene skjer i samme bydel. Ingen skjønner hvorfor, skriver Dagbladet. «Ingen skjønner hvorfor?» Virkelig? I Storbritannia skjønner alle hvorfor. Selv om det er politisk ukorrekt å si det. For svaret rokker ved forestillingen om at vi alle er like. Bydelen det er snakk om er Newham.

I viktoriatidens England var syreangrep et stort problem. Å kaste vitriol ble et begrep: vitriolage. Gjerningspersonene ble hengt eller fikk armene kappet av. Så da kastet man ikke syre så mange ganger hvis man ble tatt i ugjerningen. Nå er straffene lavere, man får beholde både livet og armene. Og det går raskere å komme seg unna på moped enn å løpe unna som de sikkert gjorde for 150 år siden.

Syrekasting ble da som nå brukt som hevn og gjerne som følge av sjalusi. Gjerningspersonene var både kvinner og menn. Syrekasting ble borte med tiden i Storbritannia og ble etterhvert forbundet med utviklingsland.

I islamske land er syreangrep svært vanlig mot «ulydige» kvinner, men også som hevnaksjon mot menn. Syre er et billig, enkelt og raskt angrepsvåpen, og skaper store og permanente skader på offerets ansikt og syn, samtidig som det er lett tilgjengelig og ikke ulovlig å bære på seg.

Syreangrepene har gjenoppstått i stor stil i Storbritannia. Det er registrert over 1500 angrep i London siden 2011 og hele 454 fant sted i 2016. De fleste av angrepene skjer i parallellsamfunnene og det verste stedet er Newham i London. Her bor det svært få etniske briter igjen. Ja, faktisk bor det så få hvite at BBC i 2016 lagde en dokumentar om Newham kalt «The last whites of the East End». Det var også Newham at de ville bygge den største megamoskéen i landet – finansiert fra Saudi-Arabia.

Å vise hva flerkultur blir til i praksis er aldri populært blant teoretikerne. En storm av klager ble rettet mot BBC. Dette var rasisme og Ku Klux Klan, skrev opprørte seere.

At syrekasting er mer vanlig i innvandrermiljøene betyr ikke at ikke etniske briter kaster syre. De gjør det de også. Men ikke i samme grad. Dette har dels noe med kulturforskjeller å gjøre, og dels at ghettofiseringen av parallellsamfunnene har skapt langt mer voldelige gjenger. Newham er også et av områdene i Storbritannia med høyest andel av knivkriminalitet. Mye av syrekastingen er gjengrelatert så den kommer vel snart til Malmø.

Newham er bydelen i London som gir oss et pekepinn om hva som er på vei. Bydelen har den høyeste arbeidsledigheten, den høyeste andelen av fattige, den laveste andelen av etniske briter (17%) og har den høyeste andelen av flerkultur med hele 147 språk. Og Newham har i mange år hatt landets høyeste fødselsrate. Newham burde være en ekte globalists drøm.

Hvis det bare ikke var så farlig der.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂