«White flight» oppsto først i områdene som ble tidligst multikulturelle. I Storbritannia viste det seg raskt at britene ikke var komfortable med nye og påtrengende kulturer med andre verdisett. Kriminaliteten skiftet gir, volden ble råere, drapene flere og innvandrergjengene vokste i styrke.

De som protesterte først på denne utviklingen var ikke de rikeste eller de best utdannede. De var lette å avfeie som rasister og lavpannede idioter som ikke forsto hvor flott det var å få billig vaskehjelp, barnepass og alt det andre som de mer bemidlede i de rikere områdene nøt godt av.

«The deplorables» samlet seg rundt organisasjoner som BNP og EDL. Det var ingen andre som ville høre på dem. Enhver ny protestgruppe tiltrakk seg snart noen som ville ta steget enda lenger. Og slik fikk vanlige briter, med døtre som ble utsatt for sex-grooming i nabolag som de ikke lenger kjente seg igjen i, rasiststempelet i pannen. Det var deres egen feil ettersom de ikke likte innvandrere.

Men så skjer det noe. Når de mindre fasjonable områdene endelig er tømt for briter så forflytter kriminaliteten seg. Gjengene reiser til de rike områdene og går løs på de som hele tiden har jobbet for mer innvandring og som alltid har belært andre om hvor fantastisk det er å leve i en globalisert by.

Kriminaliteten kan nå ramme hvem som helst i London. Selv komikeren Michael McIntyre fikk ifjor bilvinduet knust med en hammer før to menn på moped tok klokken hans og stakk av.

Slike angrep er blitt vanlige og britene forlater London i hopetall. 340.000 forlot London i 2018. London er nå eneste området i Storbritannia som flere flytter fra enn flytter til.

Londoners are leaving the capital in record numbers and the city is now the only region in England were more people are leaving than arriving, official figures show

Dette har pågått lenge. Allerede i 2013 lurte BBC på hva som foregikk. Da hadde de tatt utgangspunkt i folketellingen som gjøres hvert 10. år i Storbritannia, den siste var i 2011. Om få år vil mange bli overrasket over de store endringene som har skjedd siden 2011. Demografien er i så rask endring at å gjøre opp status hvert 10. år gjør at politikerne og de offentlige systemene konstant befinner seg bak utviklingen.

På flyet hjem fra Oslo i forrige uke satt jeg ved siden av en voksen, britisk dame som skulle flytte til Bamble i Telemark. Hun orket ikke lenger å bo i St. Helens i Nord-England. St Helens ligger mellom Liverpool og Manchester. Det er farlig der, sa hun. Fullt av innvandrergjenger og knivstikkinger. Samme historie som så mange andre britiske byer.

BBC greide kunstykket å skrive at den store utflyttingen fra London kan ha skyldtes kulturendring i form av mat:

Some white British may have moved because their neighbourhood has been culturally transformed, the tea rooms and restaurants replaced by takeaway chicken shops and halal supermarkets serving the new arrivals.

Riktignok er britene kjent for understatement – men det får da være grenser!

Hvem erstatter så disse britene som flytter ut av London? Jo, det er innvandring fra hele verden. Og kriminaliteten forverres år etter år med rekordmange knivdrap. Selv kjendisene sier at noe må gjøres i London. Oasis’ Liam Gallagher ga borgermester Sadiq Khan skylden for utviklingen:

‘Every time you wake up in the morning, there’s some 16-year-old kid been knifed to death.

‘I’d have a word with that mayor – he seems to not be doing a good job, all them kids getting knifed and all that.’

Når middelklassen møter de mindre attraktive sidene av flerkulturen, så flytter de også, akkurat som de mindre bemidlede «rasistene» som opplevde det først.

Når de mindre rike områdene er tomme for ofre, så utvides de kriminelles territorium. Vi ser det skje i Oslo nå. Man blir slått ned og ranet på Oslo vest. Av gjenger som kommer med T-banen eller av nye innvandrere som har flyttet inn i en av de lukrative leilighetene som Oslo kommune kjøpte opp for å spre «gleden» utover byen. Daglig finner vi meldinger fra politiet og hos NTB om slike saker.

I kommentarfeltene våre ser vi lesere fra Groruddalen som synes at det er på tide at eliten får smake sin egen medisin. Problemene der, som er blitt tiet ihjel i årevis for at innvandrere ikke skal føle seg krenket eller stigmatisert, er endelig kommet frem i lyset når tilfeldige personer blir slått ned og ranet på Majorstua.

En venn sa forleden at hans sønn på 16 år og hans kompiser oppholdt seg helst i områder midt imellom to T-banestasjoner. Det var de tryggeste stedene.

I Sverige har også de kriminelle innvandrergjengene begynte å komme seg ut av de innvandrertette områdene og jakter på ferske svenske ofre blant de som hittil såvidt har hørt om utviklingen i eget land.

Den svenske avisen Expressen skriver om det sjokkerende møtet med flerkulturen som middelklassen har fått i Sverige i år.

I år har flera våldsamma dåd i medelklassområden chockerat invånare som tidigare bara följt kriminaliteten på avstånd.

Expressen skriver:

“För ett år sedan levde akademikern Rickard, far till tre småbarn, ett annorlunda liv än i dag. Han älskade att gå kvällspromenader när barnen somnat. Han var inte rädd för att röra sig någonstans. Han trodde gott om alla. Nu ser han på sin omgivning med andra ögon. Friheten har beskurits. Han har slutat cykla till närmaste affären, slutat gå kvällspromenader, slutat ta tåget. Allt för att slippa gänget som börjat hänga vid torget…

Sedan mars har området där Rickard bor drabbats av minst fyra rån. Två mot barn som går i hans egna barns grundskola när de var på väg hem. Fyra fall av misshandel. Ett knivrån 200 meter från villan…Han försöker tala om det med kolleger. Nämner något i fikarummet men det blir genast laddad stämning. Till och med hans fru reagerar starkt när han pratar om sin oro över brottslighet och segregation…

Fremdeles benektes virkeligheten av utrolig mange:

”Mina vänner säger att det alltid varit så här. Men nej, ingen blev rånad på väg hem från skolan när jag växte upp”, säger akademikern och småbarnspappan Rickard.

Psykologien kan sikkert forklare mye av dette. Vi oppfører oss som den svake part i et brutalt forhold hvor vi blir slått og manipulert til vi venner oss til det og tror at det skal være sånn.

Men det skal det ikke.

Daily Mail

 

Kjøp T-skjorten «kronisk norsk» fra Document her

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.