I flere dager har vi på alle britiske nyhetskanaler sett køen av de sørgende britene som vil ta et siste farvel med sin høyt elskede og dypt respekterte dronning. Enkelte sto og gikk i kø i 24 timer. Det kan ikke bli mer britisk enn dette; en historisk dronningbegravelse som kombinerer køståing og respekt for kongehuset. Ja, det ble til og med opprettet en kø for å komme frem til køen.

«Alle kommer sammen for å vise sin respekt», blir det sagt. Men det er ikke sant. For vi som bor i Storbritannia, har fulgt nøye med og har ikke sett snurten av en hijab før BBCs reportere endelig fant en i dag. En britisk venninne som satt sammen med meg og så på, kommenterte tørt at hijab-damen nok var blitt «plantet» der av BBC, som desperat har vært på utkikk etter en å intervjue.

TV-skjermen har vist en kontinuerlig strøm av hvite briter i kø. Ingen skulle tro at dette landet hadde noe mangfold å snakke om eller at hvite briter har vært i minoritet i London i mer enn ti år.

Hvem skulle tro at London har mangfold?

Globalistene på venstresiden snakker om våre nye europeiske samfunn som om de er blitt et bedre sted å leve med økt innvandring. De tror at minoritetene vil tilpasse seg storsamfunnet og bli «som oss»». Storbritannia er blant de europeiske landene som har lengst fartstid med fremmede kulturer. Men å «integrere seg» i form av å ta seg en jobb eller bosette seg, gjør en ikke til noen del av den eksisterende kulturen.

Og nå ser vi det alle sammen. De er fraværende.

Jeg tør påstå at 99 prosent av dem jeg har sett i køene på tv, er hvite briter.

Ikke en eneste hijab har vi sett før BBC endelig fant en i køen tidligere i dag.

Muslimske kvinner og menn er ikke å finne i køen som i skrivende stund er på rundt 16 timer. Og det er nesten ikke innslag av andre minoriteter heller. De har bodd her i generasjoner, men regner fremdeles ikke dronning Elizabeth som «sin» dronning.

Det er ved slike anledninger vi ser det tidligere samfunnet med sin sunne nasjonalisme og stolthet. Vi ønsker å delta fordi det betyr noe for oss. Vi er nasjonen, samfunnet og kulturen.

De som ikke deltar, er også på en måte synlige i form av sitt fravær, og jeg har sett den samme tendensen i Oslo på 17. mai, om enn ikke så ekstremt som her; barnetoget med elever fra østkantskoler har svært få innvandrerbarn som deltar.

Våre kulturer er forskjellige, og befolkningen i europeiske land blir splittede og segregerte. Vi kan ikke tvinge innvandrere til å bli som oss, men vi kan hindre at den segregerte befolkningsgruppen blir enda større ved å stramme inn på innvandringen.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.