Bilde: Soldatenker betyr mye i USA. Carrie Owens viste følelser da Trump nevnte hennes mann, som falt i Jemen. BBC kunne i dag fortelle at to millioner mennesker lider av sult i Jemen. Krigen ble betegnet som «tragisk». Det er Saudi-Arabia som bomber sykehus og skoler. Men det får en merkelig tam og uinteressert dekning. Kun når USA bomber er mediene på hugget. En slik anti-patriotisk holdning kan bli vanskelig med Trump. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Scanpix.

Millioner av amerikanere har tjenestegjort i krigene i Midtøsten, helt siden første Golf-krig og frem til idag. De føler de ikke er blitt hørt under Obama. Med Trump får de en president som løfter dem frem.

Den første soldaten som falt på Trumps «vakt» var offisier William «Ryan» Owens, som ble drept under et oppdrag i Jemen rett etter innsettelsen. Mediene har forsøkt å legge hans død ved Trumps føtter. Hans far har angrepet presidenten.

Men tirsdag var enken til stede i Kongressen. Hun sto sammen med Ivanka, og da presidenten nevnte mannens død, var ikke Carries følelser til å ta feil av.

“Our veterans have delivered for this nation—and now we must deliver for them,” Trump said in his address to a joint session of Congress as he introduced Carryn Owens, who elicited an extended standing ovation from the entire chamber.

“Ryan died as he lived: a warrior, and a hero – battling against terrorism and securing our nation,” Trump said.

Owens’ widow could be seen sobbing as the chamber applauded.

William «Ryan» Owens, a 36-year-old father of three, was the only U.S. victim in the Jan. 27 raid on a suspected Al Qaeda compound. At least 16 civilians and 14 militants were killed in the operation, which the Pentagon said was aimed at capturing information on potential Al Qaeda attacks against the U.S. and its allies.

Det har vært de som har sagt at raidet var mislykket. Trump sa han hadde snakket med forsvarsminister John Mad Dog Mathis som hadde sagt at raidet ga mye ny informasjon.

Slikt gjør inntrykk på amerikanere. De har mistet mange. Enda flere er blitt såret og lemlestet. For alle som har hatt eller har sønn eller datter overseas er det lett å identifisere seg med kona.

Ved å inkludere mannen og enken vil Trump vise hva den nye kursen er.

Trump vil bruke mer på forsvaret. Mens Obamas utenrikspolitikk ble betegne med ordet «retrenchment», tilbaketrekning, signaliserer Trump at USA vil bli så sterkt at ingen vil forsøke å utfordre landet. Norge burde være glad for at USA setter seg i respekt. Det kalles avskrekking.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂