Bildet: Faye Dunaway og Warren Beatty har spilt i mange gode filmer, men det er langt tilbake, og det som ikke vil bli glemt så fort er fadesen under Oscar-utdelingen. Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Scanpix.

Oscar-showet endte med en gedigen flause natt til mandag. Da prisen for beste film, skulle deles ut annonserte Warren Beatty og Faye Dunaway La La Land som vinner. Det var først da de obligatoriske takketalene nærmet seg slutten at beskjeden kom: Feil film var annonsert. Moonlight var vinneren.

Feilannonseringen var ikke den eneste flausen under Oscar-utdelingen. Man presterte også å vise bilde av en høyst levende skuespiller under minnestund for døde.

Det er ikke alltid så lett å få allting riktig – og slett ikke når man er mer konsentrert om å latterliggjøre president Trump enn faktisk å gjøre jobben sin.

Jeg kan ikke forestille meg noe mer kvalmende enn disse megastjernene som i fullt alvor tror de representerer Amerika, og opptrer som folkevalgte når ingen faktisk har valgt dem. De representerer kun seg selv og lever så langt unna den jevne amerikaner som det er mulig å komme. Disse celebritetene går i kjoler som koster titalls tusen dollar, bor i gedigne, skjermede hus som vanlige arbeidsfolk bare kan drømme om, og de mangler skamvett og får seg til å kreve en million dollar kun for å vise ansiktet sitt.

Cher som er med i Celebrities against Trump hadde ikke kommet lenger unna vanlige folk om hun gjorde alvor av lovnaden om å dra til planeten Jupiter om Trump ble valgt. Tomme løfter. Cher er nok fremdeles på jorden akkurat som kjendisfotograf Morten Krogvold. Han lovte å dra til Pluto om tidligere Ap-ordfører i Vågå, Rune Øygard, ble funnet skyldig i pedofili.

De venstrevridde skuespillerne i Hollywood har kalt Trump for alt fra nazist og xenofobisk fascist til Mussolini og Hitler. Tidligere i år manet noen av dem til en Total Hollywood Strike om Trump ikke trakk seg. De anser Hollywood som basen for amerikansk kultur, og de er ikke snauere enn at de påstår å snakke på vegne av hele menneskeheten. Hvem tro de at de er?

A group of liberal Hollywood celebrities are threatening «massive, all-round Hollywood strike» unless Donald Trump resigns. Describing Hollywood as «the base of the entire modern American culture», the group also claims to be speaking on behalf of «all of humanity».

Skal tro hvor mye en amerikaner som har to-tre jobber for å få endene til å møtes, synes om å bli representert av disse livsfjerne divaene? En gruvearbeider med en gjennomsnittslønn på 23 dollar i timen, eller slitere med enda lavere lønn, har kanskje noen andre perspektiver på liv og lære enn kjendisene i filmbransjen?

Under Oscar ble det pinlig da berømthetene viste alternative bilder og først annonserte Fake News som årets film. Det er visst ikke lett å få alt riktig. Selv når det bare er snakk om noen fotos og bytting av et par konvolutter. Hollywood viste i går natt at de ikke behersket å gjennomføre et planlagt show uten feiltrinn. Oppgavene kan bli for store, selv for dem som hevder å representere hele menneskeheten. Men feiltrinn skal tilgis.

Vanlige folk forventer imidlertid at også berømthetene i Hollywood stiger ned fra hesten og tilgir Donald Trump for de feiltrinn han har gjort. De store stjernene er avhengige av at vanlige folk liker dem og bruker penger på dem. Også megakjendiser må innordne seg. De kan ikke fortsette å demonstrere mot og gjøre notorisk narr av en demokratisk valgt president. Da risikerer filmbransjen å bryte båndene til de millioner av amerikanere som stemte på ham. Og til syvende og sist er disse båndene viktigere for megastjernene enn for menigmann.