Samfunnsfiendtlige gruppers aggresjon mot politiet Vest-Europa rundt begynner å ligne en trend. Fenomenet er kjent fra Tyskland, Frankrike og Sverige, men heller ikke Storbritannia eller Italia er helt spart for fenomenet. Fra øyriket har man f.eks. sett hvordan demonstrerende islamister ved anledning nærmest har jaget bort et undertallig politi i påvente av forsterkninger.

Forleden skjedde en ny tildragelse av slagsen i Sempione-parken sentralt i Milano, rett bak det kjente landemerket Castello Sforzesco.
 

parcosempionemilano
Parco Sempione, Milano. Foto: Wikipedia/Creative Commons
 

Parken har vært et marked for narkotikahandel i over en mannsalder, men patruljeres hyppig nok til at den fremstår som rimelig trygg. For noen dager siden ble ikke desto mindre en gruppe politifolk tilhørende henholdsvis statspolitiet og det halvmilitære politiet Carabinieri angrepet av hel gruppe i parken idet de var i ferd med å kontrollere identitetspapirene til to senegalesere som motsatte seg dette.

Corriere della Sera skriver:

En av de to begynner å tilkalle andre kompiser, som snart samler seg på stedet, og sammen omringer de politifolkene og soldatene. […] Det hele pågår i noen minutter, og det mest besværlige øyeblikket inntreffer idet en av soldatene havner i vanskeligheter: To personer kaster seg over ham og prøver å ta skytevåpenet fra ham.

Løsningen er åpenbar når man er bevæpnet, har korpsånd og føler seg rimelig trygg på at man ikke risikerer sanksjoner:

Den andre soldaten skyter to skudd i luften, «kun som en advarsel», uten risiko, men en «nødvendig» gest for å avbryte et angrep som var i ferd med å bli farlig.

Virkningen var umiddelbar. Samtlige tok bena fatt, og forsvant i forskjellige retninger. Politiet gjenopptok jakten på de to senegaleserne og fikk på ny fatt i dem. De vil åpenbart bli straffeforfulgt, om enn de stiller seg likegyldig til kortere dommer, men den kriminelle flokken går fri, og vil fortsette å gjøre parken utrivelig.

De mange lignende hendelsene betyr uansett at tiden for ubevæpnet politi bør være forbi.