Det er dypt forstemmende å observere at SV prioriterer forsøk på ytterligere innskrenkinger av forsamlings- og ytringsfriheten i stedet for å adressere angrep på staten og sivilsamfunnet. Problemet med økende ungdomskriminalitet adresseres overhodet ikke.

Sist uke bød på to hendelser i Oslo som både avslører medias prioriteringer og venstresidens prioriteringer og syn på hvilke rettigheter som borgerne skal ha.

Den ene hendelsen handler om ca. 35 nasjonalsosialister med fire norske statsborgere som marsjerte uniformert og med faner i Oslos gater. Deres opptreden var hverken voldelig eller truende i henhold til det som er rapportert bredt i fra media. Likevel ble de arrestert av et massivt politioppbud angivelig for å ikke rette seg etter politiets anvisninger.

Denne episoden er å anse som sirkus fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen, en politisk gruppering med tilnærmet null oppslutning i Norge. Men hendelsen behandles av media og radikale venstregrupperinger, selvsagt for egen gevinst, som om det var et spørsmål om akutt fare for hele samfunnet. Dette er det rene tøv. Hvis ikke saken hadde blitt brukt for egen politisk vinning av de sedvanlige aktørene fra den ytre politiske venstresiden, så hadde nok nærmest ingen brydd seg om opptrinnet.

Den andre hendelsen som har fått liten mediedekning, men som likevel er kjent av alle samfunnsinteresserte, er hendelsene på Furuset i Oslo. Oslo-politiet meldte følgende på Twitter kvelden 31. oktober:

«Vi er med mange patruljer på Furuset senter etter at mange ungdommer kaster egg, stein, tenner på paller og lager masse uro og frykt i området.»

Likevel ble ingen pågrepet den kvelden. Det skal ha vært et 50-talls ungdommer i grupper på 10-15 som bl.a. oppførte seg utagerende og aggressivt og kastet sten på politiet. Ruter valgte, som følge av hendelsene, å ikke betjene Furuset med buss den kvelden.

Hvis en sammenligner disse to hendelsene, så er det opplagt at det burde være Furuset senter-episoden som burde gi opphav til bekymring. Likevel vil SV nå kreve svar fra justisministeren på følgende spørsmål:

«Har egentlig politiet ressurser til å stanse ulovlige markeringer fra nynazister i Oslo?»

Dette er en fullstendig absurd framstilling av de faktiske forhold.

Det vitner om manglende dømmekraft at SV tydeligvis mener at det er et større problem at 35 stykker gjennomfører en upopulær, men harmløs demonstrasjon i Oslo sentrum enn at et femtitalls ungdommer terroriserer lokalbefolkningen på Furuset og angriper politiet med potensielt dødelig makt.

Ingen pågrepet etter bråket på Furuset

Videre synes de prinsipielle sidene ved synspunktet tapt for SV. Mener SV at man skal overvåke folk med feil meninger og frata dem sine borgerrettigheter fordi de har andre og upopulære meninger? Da må selve Grunnloven endres til at bare de som har statlig godkjente meninger har lov til ytrings- og forsamlingsfrihet.

Faktum er at man trenger ikke tillatelse til å demonstrere i Norge. Enten man liker det eller ei, så har nasjonalsosialister akkurat like stor rett på både forsamlingsfrihet og ytringsfrihet som alle andre. Noam Chomsky treffer spikeren på hodet med utsagnet:

–If we don’t believe in freedom of expression for people we despise, we don’t believe in it at all.

Ved at blikket rettes mot og festes ved denne ubetydelige hendelsen, så blir konsekvensene at andre mer betydningsfulle episoder ignoreres. Det er grunn for å se med stor uro på den brutale kriminalitetsutvikling som foregår i dagens Norge, spesielt i Oslo. Tidligere sjeldne eller ukjente fenomener har nå dessverre blitt dagligdagse.

Dette inkluderer knivstikkinger, skyting, ran hvor barn er gjerningsmenn og/eller offer, voldtekter, gruppevoldtekter, masseslagsmål, utpressinger, bilbranner og lignende. Vi ser tegn på de første «no go»-soner her i Oslo, altså steder hvor man ikke kan ferdes trygt og politi må stille mannsterke opp for å opprettholde ro og orden.

Denne utvikling burde være grunnlag for dyp bekymring. Den politiske venstresidens usammenhengende bortforklaringer om at disse problemene skyldes urimelig behandling av disse gruppene, holder ikke mål, og det fører oss ikke nærmere en løsning.

Det er på tide å se på selve årsakene, nemlig den innvandringspolitikken som har blitt ført i Norge de siste 40 årene. Denne har vært fullstendig mislykket hvis målet er å skape lavere konfliktnivå i Norge, og derfor burde Norge skifte kurs til noe som faktisk fungerer.

Viktige deler av denne manglende evne til å forstå og løse problemene, er både medias og politiets tåkelegging av hva som faktisk skjer. Det er helt nødvendig med klar informasjon om hva, hvem og hvorfor i disse spørsmålene, slik samfunnet som helhet blir i stand til å fatte fornuftige og informerte valg om hva løsningene skal være.

Det rimelige valget vil derfor være å heller utfordre myndighetene og justisministeren på hva de vil gjøre for å bekjempe denne samfunnsskadelige kriminalitetsutviklingen. For Demokratene er det helt grunnleggende at Oslo igjen skal føles som en trygg by for alle innbyggerne. Den kriminaliteten som vi stadig ser, kan ikke ignoreres eller bortforklares av politiske aktivister, ideologiske medier eller et unnfallende politi. Diskusjonen nå burde være av hvilke helt konkrete tiltak som faktisk fungerer i virkeligheten.

Hvis myndighetene her ender med å prioritere på samme vis som SV, så kan vi garantere en videre forverring av kriminalitetsbildet i Oslo og hele landet.

Tom Stian Øhman er fylkesleder for Demokratene i Oslo

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.