Nytt

Det var Anis Amri (24) som ble drept i skuddvekslingen i Milano, bekreftet Italias innenriksminister Marco Minniti på en pressekonferanse.

La Repubblica skriver at Berlin-terroristen var kommet med tog til Milano klokken ett natt til fredag via Frankrike.

Idet han klokken tre i natt var i ferd med å gå ut av jernbanestasjonen i Sesto San Giovanni, en forstad litt nord for den norditalienske metropolen, ble han stanset av politiet på stedet, som var rykket ut fordi noen påstod de hadde hørt skudd. Omtrent med det samme ropte han «Allahu akbar!», trakk en pistol frem fra sekken, begynte å skyte og søkte tilflukt bak en bil.

milano-anis-amir

Han rammet en av politifolkene i skulderen, men ble selv skutt og drept på stedet.

Amri ble identifisert både ved hjelp av fingeravtrykk og ansiktstrekk, og det er ifølge innenriksminister Marco Minnitti ingen tvil om at det er ham.

Minnitti uttrykker stolthet over at italiensk politi har uskadeliggjort terroristen. Politiet var blitt tilkalt fordi noen påstod de hadde hørt skudd.

Den sårede politimannen er den 36 år gamle Christian Movio. Han skal opereres, men er i fin form. Politimannen som skjøt og drepte Amri, er den 29 år gamle Luca Scatà.

Spørsmålet som reises nå, er åpenbart om Amri hadde et nettverk i Milanos periferi. Det virker ikke usannsynlig, for å si det forsiktig.