Skudd er avfyrt under en politiaksjon i byen Reutlingen i Tyskland. Aksjonen var rettet mot den høyreekstreme Reichsbürger-bevegelsen, ifølge tyske medier.

En politimann skal ha blitt truffet av et skudd, og er lettere skadet.

Dette melder NTB.

Politiet har gjennomført ransakinger en rekke steder i landet, melder kringkasteren ARD. Alle aksjonene skal være knyttet til Reichsbürger-bevegelsen, og én politimann er blitt lettere skadd.

Tysk påtalemyndighet opplyser at skudd ble avfyrt i Reutlingen. Det var her en politimann ble skadd, skriver avisa Die Zeit.

Aksjonen i Reutlingen skal ha vært rettet mot en mann som hadde status som vitne. Han er nå pågrepet og mistenkt for å ha avfyrt et skudd.

Det dreier seg om den såkalte Reichsbürger-bevegelsen, som før jul hadde lagt planer om statskupp. Planen innebar å innsette adelsmannen Heinrich XIII som ny statsleder.

Ifølge tysk politi var de involverte «en farlig blanding av folk med irrasjonelle overbevisninger, noen med mye penger og andre med våpen».

Heinrich XIII og 24 andre ble pågrepet, flere med tilknytning til det tyske forsvaret.

Innenriksminister Nancy Faeser sa at hun vil stramme inn landets våpenlover.

– Dette er ikke ufarlige, gale mennesker, men mistenkte terrorister som er fengslet i påvente av en rettssak, sa hun til avisen Bild om de pågrepne ekstremistene.

Les også:

Forsvaret i Tyskland er i elendig forfatning

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.