En politibetjent er skutt og drept i bydelen Biskopsgården nord i Göteborg onsdag kveld, bekreftet svensk politi i natt. Ingen er pågrepet.

Politimannen stod og pratet med et par personer da han uten forvarsel ble skutt. Biskopsgården ligger på Hisingen, og er en kjent innvandrerghetto i Göteborg.

Svensk politi meldte om skyteepisoden klokken 22.34 onsdag. Da het det at politimannen og en annen person var såret, men svenske aviser bringer ulike versjoner om det var to som ble truffet av skuddene eller kun politibetjenten.

Like før klokken 3 opplyste politiet at politimannen døde på sykehus.

– Det är med stor sorg vi tagit emot beskedet att en kollega har avlidit, sier rikspolischef Anders Thornberg i en kommentar.

Det er forsatt mye som er uklart rundt hendelsen.

Ifølge Göteborgs-Posten er det i natt febrilsk aktivitet i området med tungt væpnet politi flere steder. Avisen skriver at et vitne skal ha hørt tre smell i forbindelse med skuddløsningen.

Et stort antall patruljer og et politihelikopter ble umiddelbart etter skytingen sendt til åstedet. Politiet eskalerte kort etterpå beredskapen til särskild händelse, hvilket innebærer at man kan få inn ekstra politiressurser fra hele regionen.

– Det är för att vi ska kunna fokusera kring denna händelse och säkra resurser, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisregion väst til Aftonbladet.

Flere er tatt inn til avhør i løpet av natten, men politiet har så langt ingen mistenkte eller pågrepne.

Biskopsgården ble allerede i 2015 klassifisert som et särskilt utsatt område. I mars det året åpnet to maskerte menn ild med automatgevær i en restaurant på Vårväderstorget. To personer ble drept og ti skadet.

Opplysninger i svenske medier natt til torsdag tyder på at politimannen ble skutt på, eller i nærheten av, Vårväderstorget.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.