Nytt

Gruppevoldtekten i Rimini er ikke den eneste sedelighetssaken som har gitt gjenlyd i Italia i det siste. En gjenganger i flere stygge saker er at ofrene er italienske kvinner, mens overgriperne er utenlandske menn.

Corriere della Sera skriver torsdag om en uvanlig stygg sak i utkanten av Milano, hvor en 81 år gammel kvinne havnet på sykehus i sjokk etter å ha blitt voldtatt onsdag morgen ved Parco Nord i utkanten av den norditalienske metropolen idet hun var på vei for å gjøre innkjøp. Etter å ha fått psykologhjelp og behandling av skadene, lyktes det henne å gi et slags signalement på ugjerningsmannen, som også i dette tilfellet ser ut til å være en utlending.

For kort tid siden var det en lignende sak i Gioia del Colle sørøst i Italia. En 75 år gammel kvinne som kom ut av supermarkedet fikk tilbud om hjelp til å bære handleposene hjem av en 26 år gammel nigeriansk asylsøker, som slo henne og gjentatte ganger voldtok henne idet de kom hjem til boligen hennes. Asylsøkeren ble siden arrestert.

Fenomenet med afrikanere fra sør for Sahara som tigger penger eller tilbyr hjelp mot penger utenfor supermarkeder, barer, varehus og andre offentlige steder er nå et landsdekkende fenomen i støvellandet – av innlysende grunner ikke alltid et velkomment sådan.

I femtiden natt til torsdag skjedde det nok et voldtektsforsøk i Rimini, da en 34 år gammel marokkaner, som siden ble arrestert, hadde kledd av seg og var i ferd med å forgripe seg på en 41 år gammel kvinne fra Parma som hadde forlatt et diskotek. En venn av henne som ante uro klarte til tross for langt fremskreden beruselse å varsle politiet og tipse om hvor hun kunne befinne seg.