Den aktuelle ICA butikken hvor en kvinne ble utsatt for et voldtektsforsøk av en 20 år gammel afghansk mann. Foto: Google maps

Kvelden 14. januar gikk en 20 år gammel afghansk mann inn på ICA Supermarked i Norsjö kommune i Västerbottens len, hvor han truet en kvinnelig ansatt med kniv og forsøkte å voldta henne. «Alla behöver ha sex», sa han under fengslingsmøtet.

Voldtektsforsøket ble avbrutt og mannen la på flukt da kvinnen ropte etter hjelp, skriver Nyheter idag, men ble arrestert i sitt bosted en time senere.

Mannen sitter varetektsfengslet mistenkt for grovt voldtektsforsøk. Under fengslingsmøtet innrømmet mannen skyld og delte sitt syn på saken:

– Det inte är avgörande om tjejen vill ha sex eller inte. Alla behöver ha sex.

En etterforskning utført av Nyheter idag viser at mannens lever av studielån, bruker cannabis og morfin fra tid til annen og selv «beskriver at han i visse situasjoner bruker vold.» Det viser seg også at «mannen uttaler at han i visse situasjoner har vanskeligheter med å dømme når den andre parten samtykker til samleie.»

Mannen er tidligere dømt for overgrep og ulovlige trusler.

Kan ikke utvises

Den afghanske mannen har ikke grunnlag for asyl som flyktning, men ble i 2017 gitt permanent oppholdstillatelse på «alternativt skyddsbehövande» da han kom til Sverige som enslig mindreårig, ifølge en uttalelse fra det svenske Migrationsverket.

Videre opplyser Migrationsverket at det vil bli vanskelig å utvise mannen til Afghanistan dersom han dømmes til utvisning.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂