Facebookgruppen Hopp till Kabul har ambisjon om å stoppe utvisninger til Afghanistan. Gruppens administrator er Ingrid Broms, en 31-årig sykepleier som har engasjert seg for afghanernes sak. Her poserer hun med sex-dømte Arif Moradi.

Ingrid Broms er de afghanske flyktningbarnas talskvinne i Sverige. Arif Moradi har nå fått oppholdstillatelse, til tross for at han nylig ble dømt for seksuell trakassering mot ei 14-årig jente på en konfirmasjonsleir.

Nyheten om Moradis oppholdstillatelse har vakt stor glede blant hans beundrere: middelaldrende kvinner som i stor grad er knyttet til Socialdemokraterna.

«Jag gråter av glädje, av lättnad som fyller mitt hjärta», skriver en av dem på Facebook.

Migrationsdomstolen i Stockholm besluttet for et par uker siden å gi Arif Moradi både oppholdstillatelse og flyktningstatus, rapporterer Samhällsnytt.

For å underbygge sin søknad, hadde den sexdømte afghaneren blant annet vedlagt et bilde i søknaden til domstolen. På bildet hilser han på statsminister Stefan Löfven.

Statsminister Stefan Löfven hilser på Arif Moradi.

Påstår å ha blitt kristen

Han oppgav også at han har konvertert til kristendommen.

Migrationsverket har tidligere konstatert at Moradi åpenbart ikke hadde «konverterat till kristendomen till följd av en genuin kristen övertygelse». Likevel velger altså Migrationsdomstolen nå å gi ham oppholdstillatelse.

Afghaneren, som har blitt hyllet i en rekke svenske medier som talsperson for såkalte flyktningbarn, fikk avslag på sin asylsøknad allerede i oktober 2015. Han har søkt asyl med ulike identiteter og ulike fødselsdatoer i både Sverige og flere andre europeiske land.

Ingrid Broms og Arif Moradi.

Sex-angrep mot 14-årig konfirmant

I oktober 2017 ble han dømt for seksuell trakassering overfor ei 14-årig jente på en konfirmasjonsleir. Den afghanske mannen kastet seg over henne, satte seg overskrevs over henne og forsøkte å dra av henne klærne. Jenta lyktes i å komme seg unna og låse seg inne på et toalett.

I forbindelse med rettssaken fikk Arif Moradi sterk støtte av en stor gruppe middelaldrende og eldre kvinner som har engasjert seg for såkalte flyktningbarn. I «fanklubben» er det flere personer fra toppsjiktet i Socialdemokraternas lokallag i Söderköping.

Ønsket at jenta skulle rammes av hevn

På Facebook anklaget flere av kvinnene den 14-årige jenta for å ha løyet om overgrepet. Flere av dem gav uttrykk for ønske om at jenta skulle rammes av hevn.

Ifølge Samhällsnytt ble Moradi så sent som i november pågrepet i påvente av utvisning. Men Migrationsverket slapp ham på frifot i februar «med hänvisning till bland annat Moradis popularitet i sociala medier».

Migrationsverkets beslutning om å gi Arif Moradi oppholdstillatelse og flyktningstatus blir møtt med gledesutbrudd blant afghanerens beundrere.

Gråter av glede

«Jag känner hur jag blir tårögd, börjar gråta av både glädje och lättnad, lycklig, hoppas att ingen sitter nära, vill inte att de ska stirra. Samtidigt vill jag bara ställa mig upp, skrika rakt ut, HAN HAR FÅTT DEN NU, SITT UPPEHÅLLSTILLSTÅND, och jag vet att inget kan stoppa honom nu», skriver en støttespiller på Facebook, og fortsetter:

«Vi samlas idag, och vi är många. Jag känner tacksamhet, glädje. Lycka. Han är lycklig. Det räcker för mig. Vi andra delar hans lycka, vi delar hans glädje.»

 

Samhällsnytt: BEKRÄFTAT: Sexbrottslingen Moradi får stanna i Sverige

Fria Tider: Vänsterkvinnor «gråter av glädje» när sexdömde Arif Moradi får stanna i Sverige