Skjermdump, Norrländska Socialdemokraten

En 22-årig afghaner er siktet for å ha voldtatt en kvinne som ble funnet livløs i Luleå søndag. Dagen etter voldtekten publiserte lokalavisen Norrländska Socialdemokraten (NDS) et langt intervju som fokuserer på hvor synd det er på afghaneren fordi han ikke får asyl i Sverige.

Under tittelen «Lever med hotet om utvisning» påstår NSDs reporter Linda Kask at den 22-årige afghanern «riskerar att bli dödad för sin tro» om han utvises, fordi han hevder å være ateist.

Tidlig søndag morgen ble en 35-årig kvinne funnet ved piren på Östermalm i Luleå i tilsynelatende livløs tilstand. 22-åringen ble pågrepet nær åstedet og ble tirsdag siktet, mistenkt for å ha voldtatt kvinnen.

Mannen kom til Sverige i 2015, men Migrationsverket har avslått asylsøknaden.

22-åringens advokat sier at mannen hevder han er «helt oskyldig». Han påstår at han og kvinnen hadde frivillig sex, skriver Sveriges Television.

Fria Tider siterer fra offentlige dokumenter som viser at den siktede er født i mai 1996 og har behov for tolking på dari. Også etternavnet tyder på at han kommer fra Afghanistan skriver nettstedet.

I en tåredryppende artikel publisert mandag formidler Norrländska Socialdemokraten ukritisk afghanerens påstand om at han kommer til å bli forfulgt av «talibanerna» om han utvises.

– Nu vet jag inte hur mitt liv ska bli. När man lever utan uppehållstillstånd och med flera avslagsbeslut, då vet man ingenting, sier 22-åringen til NSD.

Hverken politi eller helsevesen har villet uttale seg om den voldtatte kvinnens helsetilstand.

 

Fria Tider

 

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!