Illustrasjonsfoto: Pixabay.

En 22 år gammel kvinnelig student fra Strasbourg ble sist fredag angrepet på gaten av tre menn mens hun tidlig om ettermiddagen spaserte på vei hjem. Bakgrunnen for angrepet var at hun gikk i skjørt, skriver Le Figaro.

«Se på den hora i skjørt» og «hold kjeft, din hore, og senk blikket». Slike fornærmelser måtte Elisabeth, en 22 år gammel student fra Strasbourg, utholde idet hun ble angrepet av tre menn.

Elisabeth ble slått i ansiktet innen overfallsmennene forsvant fra stedet. Selv ble hun sittende igjen med et blått øye. 22-åringen fikk ingen hjelp av folk som befant seg i nærheten.

Blant de femten personene som var på stedet, skal ingen ha reagert hverken under eller etter angrepet. «Det er dette som ryster meg mest med det som skjedde», sier den unge kvinnen.

En 18 år gammel mann som er mistenkt for angrepet, er siden blitt arrestert i Mulhouse.

Frankrikes likestillingsminister Marlène Schiappa opplyser at Frankrike har vært vitne til mange tilfeller av seksuell trakassering den senere tiden. 1800 personer er siden 2018 blitt bøtelagt i kraft av en ny lov mot seksuell trakassering i det offentlige rom. Statsråden oppfordrer politiet til å bøtelegge enda mer aktivt, opplyser Le Figaro.

Selv sier Elisabeth at det er blitt stadig mer seksuell trakassering i Strasbourg.