Oslo segregeres, sier Fremskrittspartiet. Og dette til tross for at alle Norges eksperter hevder at det ikke er noen fare for parallellsamfunn i vårt land. Andre steder derimot… Det må være noe spesielt med innvandrerne som kommer til Norge – eller kanskje vi er så mye flinkere til å integrere de som kommer? Nei, du tror ikke på det du heller? Her er det all grunn til å være realist.

Leder av kommunalkomiteen på Stortinget, Helge André Njåstad (Frp), mener tallene viser at vi er på god vei til å få parallellsamfunn i Norge.

– Det viktigste nå er å få på plass en forståelse i det politiske miljøet om at vi ikke kan akseptere større innvandring enn det vi klarer å integrere, sier Njåstad til Klassekampen.

Det er naturligvis antall og tetthet som avgjør hvor segregert et samfunn blir. Hvordan skal man ta til seg majoritetskulturen når man ikke opplever den til daglig? Når alle man treffer i blokka, i butikken, i barnehaven og på skolen har samme minoritetsbakgrunn og kultur som deg selv? Kanskje dette kunne være et område å forske på for alle ekspertene som allerede er lønnet av Staten?

Tror man at segregering fremdeles kun dreier seg om økonomi? At de svenske tilstandene skyldes at de er så fattige? Er det fattigdom som får unggutter til å pælme stein på politi, postbud, brannvesen, busser og alt annet som beveger seg i «deres nabolag»? Nei, vi tror ikke på det. Ikke et øyeblikk. Dette stikker langt dypere enn som så.

Jeg kjenner ikke til noe land som på en naturlig måte har greid å reversere utviklingen av et begynnende parallellsamfunn. Segregeringen er selvforsterkende og takten øker raskt. Med over ett prosentpoeng per år. Man trenger ikke å være matematiker for å se hvilken vei grafen går.

Haugenstua i Oslo er den delbydelen som vil gå tom for nordmenn først. Vi har ikke bare vokst opp i nærheten, men vi tok en rundtur der i september. En kikk på navnene på ringeklokkene sier alt man trenger å vite om hvor mange norske som er igjen. Det er få.

For et par år siden skrev vi om hvorfor nordmenn flytter fra Groruddalen. En Fafo-under­søkelse viste at nærmere en tred­jedel av nord­mennene følte seg utrygge i nær­miljøet. Mange har ment at det er typen boliger som skaper et dårlig bomiljø. Men det er ikke sant. Det er beboerne som skaper miljøet.  Dette bekreftet da også Fafo-undersøkelsen.
20150925_123520

Haugenstua er på god vei til å bli det første området i Oslo uten nordmenn.

Nettavisen spurte leserne sine i en «uhøytidelig måling»:

Nettavisen

Her må det eksperter til med Dagbladet i spissen for å berolige alle som engster seg helt unødig. Husk, det kommer ikke til å skje her…

 

Nettavisen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂