Nytt

Noen ser ut til å ha erklært svenske tele-infrastruktur krig, i det minste i Borås-området. Onsdag rapporteres at en tredje mast er sabotert ved at noen har klippet over ledningen. Redningstjenesten varsles via radiolink. Den forbindelsen ble borte for en stund siden og man måtte over på en reserveløsning. Nå fant man forklaringen: Noen skar over kabelen.

Søndag falt toppen av den 332 høye Häglädermasten ned. Noen hadde løsnet et 50-tall bolter slik at støttevaierne ble slakke. Da faller en så høy mast ned. Tirsdag ble det funnet en bombelignende gjenstand ved en tredje mast. I løpet av formiddagen får vi beskjed om den var ekte vare.

Hvem står bak? Er det en person som vil hevne seg på samfunnet og finner et sårbart og vitalt mål? Eller er det kriminelle som ønsker å lamme politi og andre «blå-lys»tjenesters evne til å rykke ut raskt? Eller er det jihadister som har erklært Sverige krig og nå skrider til verket? Det skumle er at det finnes forbindelser mellom alternativ to og tre.

Sverige har noen meget alvorlige problemer.

 

mast

Aftonbladet  Dagens Nyheter Expressen