Nytt

Antenne-sabotasjen i Sverige begynner å bli «lite spökigt». Hva er det som foregår?

Rett før Höglädermasten på 334 falt ned i helgen, hadde noen ungdommer klatret helt til topps og lagt ut bedriften på youtube:

De ble øyeblikkelig mistenkt, men skal være sjekket ut. Likevel gjenstår spørsmålet om sikkerhetsbevisstheten i Sverige: Er det så lett å komme seg opp i en vital mast? Burde det ikke være låste sperringer som gjør det umulig å klatre opp?

Nå var det wirene som ble løsnet, men likevel.

Mastene fortsetter å bli satt ut av funksjon:

En antenne har falt ned fra en mast utenfor Falkköping. Masten befinner seg på et vanntårn og flere samfunnsfunksjoner er knyttet til denne masten. Myndighetene mistenker sabotasje. Falkköping ligger i et område som har vært rammet av mange mistenkelige hendelser siste tiden. Blant annet har det vært problemer med SJs (Svenske NSB) bookingsystem i tillegg til saboatsje mot master og avklippede kabler.

Flera samhällsfunktioner hyr in sig på masterna på vattentornet och det är i nuläget oklart vilken typ av kommunikation som har störts ut. Den förstörda masten är bara en i raden av misstänkta sabotage i regionen den senaste veckan.

– Vi har kallat till en samverkanskonferens på fredagen eftersom det har inträffat en rad händelser den sista tiden här. Vi hade mastbrottet och en klippt kabel i Tranemo och stora störningar på flera håll, samt SJ:s bokningssystem och i trafiken, säger han.

DN.se