Tenkt deg at Biskop Kvarme gikk ut og sa at kirken ville ha et eget lovsystem. Kirken ville at alle de kristne i landet skulle få ha fire koner. Og når det gjelder arv, så skal kristne kvinner bare arve halvparten av det menn gjør. I tillegg bør de dekke til hår, hals og gjerne ansikt, for ikke å friste alle kristne menn hele tiden. Gjerne start med jentebarna fra 2-3 års alder. Bondevik, som politiker sa seg helt enig. Dette var etter Guds påbud for alle kristne. De som sa i mot hadde fobi mot de kristne, og det var ganske rasistisk. Ikke bare det, men Kvarme og Bondevik tok til orde for å halshugge de som falt ifra kristen tro. Alle vantro skulle dø. I tillegg burde utro kvinner steines på offentlig sted. Domprost Hauge la til at de som stjal eller nasket noe, skulle få hendene kappet av. Og at kvinner burde vite at går de på offentlig sted alene, og blir voldtatt, så har de selv bedt om det. Da har de gått ut som utildekket kjøtt. Gammelfeministene i landet nikket samtykkende og omfavnet annerledesheten med gledestårer i øynene. Det gjaldt å få utfordret comfortsonen. BH-ene var allerede brent, nå var det dags for nye tanker. De unge feministene støttet opp om regimet i solidaritet med ”det nye vi”.

Tenk deg at man ble kjeppjaget av journalister, bygdefolk og såkalte venner, fordi man var høyrøstet i mot dette. Tenk deg at man kunne miste jobben for å stå mot et slikt regime. Tenk deg å bli såpass stigmatisert sosialt at ingen vil være sammen med deg eller barna dine. Tenk deg at du blir heksejaktet på av rikspressen slik at du må rømme landet for en periode. Bare fordi du tar til orde i mot denne galskapen.

Ingen skulle da si noe slemt om kristendommen, det var ikke politisk korrekt. Det var en form for rasisme, ble det sagt. Selv om man personlig kunne være i mot både ekstrem-kristendom og moderat-kristendom, så sa man ingenting om det høyt. Man fortsatte å poste naturbilder og foto av middagstallerkenen på Facebook. At det var mer enn religion, det skulle man glemme. Resten skulle ties i hjel og overlates til ulvene.

 

What if…

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂