En iransk revolusjonsdomstol har dømt Yasin Mousavi til 15 års fengsel for «undergraving av nasjonens sikkerhet og fremme av sionistisk kristendom». 

Sionistisk kristendom

Mousavi er funnet skyldig i «medlemskap i omstridte grupper som undergraver nasjonal sikkerhet» og for «propaganda mot den islamske republikk gjennom å fremme sionistisk kristendom».

For «medlemskap i omstridte grupper», i klartekst en kristen organisasjon, og for å ha fremmet «sionistisk kristendom» fikk Mousavi ti års fengsel. I tillegg kom fem års fengsel for «propaganda mot den islamske republikk» gjennom «aktiv deltagelse» i protester mot forverrede levekår.

Tyve dager i isolat

Mousavi ble arrestert under en aksjon mot kristne sist jul. Han tilbragte tyve dager i isolat efterfulgt av fem måneder i Sheiban-fengselet sydvest i landet. Han har tidligere sittet fengslet i 2017 og 2021, skriver Mohabat News.

Kristendom i vekst

Iran anerkjenner kristne som en religiøs minoritet, men for konvertitter fra islam gjelder egne regler. Ytterligere seks kristne konvertitter er gitt straffer på fra ni måneder til ti år. En annen konvertitt, 54 år gamle Farrokh Kakaei, har sittet fengslet på ukjent sted uten formelle anklager i snart en måned.

Sheiban-fengselets har en kapasitet på 3.500, men huser 5.000 fanger. Fengselet er kjent for brutale soningsvilkår. I den senere tid er voldsforbrytere blitt overført til avdelingen for politiske fanger.

Det iranske regime opplever kristendommens ekstraordinære vekst som en trussel mot dets autoritet.

Iran har verdens raskest voksende kirke, men ingen kirkebygg

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document!

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.