En kristen konvertitt ble i forrige måned arrestert og sitter fengslet på ukjent sted.

Iman Golzar ble ved midnatt 16. januar arrestert av sivilkledde agenter fra iransk efterretningstjeneste uten at de la frem arrestordre. Datautstyr og overvåkningskameraer han hadde installert for å passe på sine døve foreldre, ble konfiskert da de hentet ham i Dezful i det vestlige Iran, skriver Mohabat News.

Truet med å bli «tatt hånd om» 

Iman ble ført til ukjent sted og siden har ingen hørt fra ham. 

Foreldrene skal være svært bekymret og har gjort hva de kan for å finne ut hvor han befinner seg og hvordan det går med ham, men har fått beskjed om ikke stille spørsmål og blitt truet med å bli «tatt hånd om» hvis de fortsetter å forfølge saken.

Iman er den andre kristne konvertitten fra Dezful som er blitt arrestert i det siste. Esmaeil Narimanpour ble arrestert på julaften og sitter fortsatt i varetekt. Også hans datamaskin og kristelig litteratur ble beslaglagt.

Straffbart i det hinsidige

Esmaeil og syv andre konvertitter ble i november 2021 frikjent for anklager om «propaganda», men dømt til å delta på «islamsk omskolering». Revolusjonsdomstolen slo interessant nok fast at frafall fra islam er straffbart «i henhold til sharia» og «i det hinsidige», men «ikke kriminalisert ifølge Irans lover».

I tidligere dommer er loven blitt tolket strengere. To menn ble i 2017 dømt til fire måneders fengsel for «propaganda mot regimet». I juni 2021 ble de samme mennene sammen med en tredje konvertitt, igjen dømt, denne gangen til fem års fengsel for «propaganda som avviker fra islams hellige religion». 

Det rapporteres også om arrestasjoner av kristne flyktninger fra Afghanistan.

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.