Mer enn 50 kristne konvertitter har blitt arrestert i en rekke nye hendelser i fem iranske byer i løpet av de siste syv dagene. Dette rapporterer Article18 via Jihad Watch.

Minst 51 av de som er arrestert i sine hjem eller huskirker – i byene Teheran, Karaj, Rasht, Orumiyeh og Aligoudarz – holdes i varetekt på ukjente anklager, mens andre er løslatt mot kausjon.

Mansour Borji, direktør i organisasjonen Artikkel18, kommenterer: «Årsaken til denne plutselige økningen i landsomfattende arrestasjoner av kristne er ikke klar på dette stadiet. Det som er åpenbart er at Iran har begynt et nytt inngrep mot sivile friheter, og de tradisjonelt sårbare gruppene, som kristne, er i frontlinjen blant de som er målgruppen».

Borji trakk en parallell til den nylig synlige tilbakekomsten av det islamske moralpolitiet til gatene i Iran, og sa at «det ser ut til å være et fornyet eller mer aggressivt angrep på grupper regimet føler seg truet av».

«Den relative tilbaketrekningen av de såkalte ‘moralpolitiets’-styrker fra gatene de siste månedene var kanskje et forsøk på å gjenopprette freden etter måneder med protester», sier han. Denne tilnærmingen kan nå se ut til å ha blitt erstattet av en ny bølge av aggressivt politiarbeid mot uønskede grupper.

Khamenei: Sverige er i krig med islam

Muslimsk militsgruppe om svensker: «Finn dem og drep dem»

Moralpolitet er tilbake i Iran

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.