Nobelprisvinner Narges Mohammadi er dømt til ytterligere 15 måneder bak murene. Det er hennes femte dom siden 2021 og den tredje mens hun sitter fengslet.

Propaganda mot den islamske republikk

Hun ble også idømt to års eksil utenfor Teheran og naboprovinsene, to års reiseforbud, to års forbud mot å slutte seg til grupper og to års forbud mot å bruke smarttelefon.

Rettssaken mot menneskerettighetsforkjemperen som er talsmann for Defenders of Human Rights Centre (DHRC), fant sted 19. desember ved revolusjonsdomstolen i Teheran, og tiltalen kan kort oppsummeres som «propaganda mot den islamske republikk».

Dommen ble avsagt in absentia.

Under Allahs gudommelige lov 

Iran er styrt efter Allahs gudommelige lov og det gir ikke rom for opposisjon. Dødsstraff ved heisekranen og middelalderjustis som offentlig pisking, er vanlig. Kvinnelige fanger må i tillegg tåle brutale overgrep i fengselet og blir ikke sjelden bragt ut i kiste. I noen tilfeller velger myndighetene å begrave dem uten at familien får se liket.

Mohammadi en av mange iranere som trosser myndighetenes harde linje overfor massedissens. Hennes ialt fem domfellelser gir til sammen 12 år og tre måneders fengsel, 154 piskeslag, fire måneders reiseforbud, to års eksil og en rekke sosiale og politiske forbud.

Det er å håpe at tildelingen av Nobels fredspris kan gi henne beskyttelse mot fatale overgrep.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Narges Mohammadi (@narges_mohamadi_51)

Islamistisk justis: Ny rettssak mot fredsprisvinner Narges Mohammadi

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.