Det italienske toll- og finanspolitiet Guardia di Finanza beslagla for noen dager siden ca. 800 ulovlig transporterte Winchester-geværer av halvautomatisk type (kaliber 12-51 og 12-47) i en lastebil på havnen i Trieste, skriver La Stampa – den Torino-baserte avisen som er den tredje største i Italia.

winchester-sxp

Dette oppsiktsvekkende store funnet av stridsvåpen i Italias nordøstlige hjørne, som har en kommersiell verdi på omlag en halv million euro, kommer etter at kontrollene er blitt intensivert i tiden etter terrorangrepene i Paris den 13. november, ikke minst ved de italienske adriaterhavshavnene.

Den nederlandskregistrerte lastebilen ble kjørt av en tyrker, og var på vei til Belgia fra Tyrkia, hvor våpnene var blitt produsert, hvilket antyder at Trieste er en etappe langs en våpensmuglerrute i retning Nord-Europa.

Med tanke på at Belgia er et hotspot for ekstreme islamister, krever det ingen større fantasi å tenke seg mulige anvendelser av de 800 geværene.

 

La Stampa