Nytt

Forfatteren Gordon Inc. skriver i anledning af årsdagen for amerikanernes bombning af Hiroshima følgende på sin Facebook profil:

«I dag for 70 år siden kastede amerikanerne A-bomben over Hiroshima. Den dræbte 90.000 indbyggere. Et par dage efter kom Nagasaki-bomben og dræbte 39.000. Nogle mener USA ikke havde noget valg (en invasion af Japan ville koste mindst 1 million marinere og talløse japanere livet, mange selvmord), andre mente, at Japan næsten havde overgivet sig, og at brugen af bomberne var unødig og skulle tjene til at pisse territoriet af og skræmme USSR.

Flyet, der kastede bomben, var en Boeing B-29 Superfæstning, der hed Enola Gay, opkaldt efter pilotens mor.

Har en B-29’er med to atombomber hængende over mit køkkenbord. Det er ikke Enola Gay, men hendes frække lillesøster ”Humping Honey”.

Ved ikke helt, hvorfor hun hænger der, måske for at minde dem, der sidder ved bordet om, at hvert øjeblik tæller, og at livet er dyrebart. Der kan ske ting, der ændrer alt på et øjeblik. Så pas på jer selv og dem I elsker, og send de døde i Hiroshima og alle andre steder en tanke og lad os glæde os over, at bomben aldrig har været brugt siden…

Lad os også glæde os over at japanerne lavede alle de fede Godzilla-film, for at bearbejde traumet. Og Store hilsner på dagen til Heromi, der er gift med Lars Kræmmer og den eneste, jeg kender fra Hiroshima. Heromi laver verdens bedste sushi. . Japan rocks. Banzai»