Innenriks

En iraker med norsk statsborgerskap ansatt i en betrodd stilling i Røkke-eide Aker Solutions, ble mandag ettermiddag pågrepet av politiet på sin arbeidsplass. Han ser siktet etter paragraf 147c som gjelder oppfordring til terror, rekruttering til terror eller opplæring i metoder som kan brukes til terror.

Mannen har høyere utdanning. Aker Solutions har høy spisskompetanse innen bl.a. oljeteknologi. En pågripelse av person på dette nivået vil garantert gjøre inntrykk på næringslivet og sette en støkk i mennesker med bakgrunn fra Midtøsten. Nå får de nye spørsmål i margen av CV’en. De vil være usynlige, men de vil være der.

NRK har i dag meldt at «mannen er norsk», i motsetning til mannen på 24 fra Østfold som er tiltalt for forbrytelser i Syria, som har pakistansk bakgrunn. Av sammenhengen fremgikk det at den Aker Solutions-pågrepne er innfødt norsk. Det stemte altså ikke. Slik rapportering fører bare til ryktebørs og mistro til mediene. NRK Dagsnytt drev ren desinformasjon.

Politiet var svært tilbakeholdne med opplysninger:

– Dette går på å spre info som er egnet for den som vil begå terrorhandling. Jeg kan ikke gå inn på hvilken type informasjon det er snakk om, sa politiadvokat Signe Aalling under pressemøtet.

 

Jihad sprer seg som sopp etter regnvær. Som Dagsnytt kommenterte: Sist fredag falt den første dom i Norge for medlemskap i en terrororganisasjon. To menn rundt 30 ble dømt til mellom fire og fem års fengsel for tjeneste hos IS, mens en tredje fikk noen måneder for å ha gitt materiell støtte til broren, som også var hos IS.

 

http://www.dagbladet.no/2015/05/11/nyheter/innenriks/pst/terror/terrorsiktet/39129521/

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/aker-solutions-ansatt-i-40-aarene-paagrepet-av-pst-og-terrorsiktet/a/23450571/