Hamad Shoraidah var tiltalt for å ha delt bombeoppskrift og for å ha oppfordret til drap. Shoraidah, som inntil han ble pågrepet 11. mai 2015, jobbet i Aker Solutions på Fornebu. Shoraidah er fra Irak, og har norsk statsborgerskap. Han kom til Norge i 1998. Nå er han dømt til to og et halv års fengsel av Asker og Bærum tingrett.

NTB skriver:

Tingretten mener det ikke er tvil om at ingeniøren, som var ansatt i Aker Solutions, har oppfordret til terrorhandlinger, og at han har gitt opplæring i slike metoder.

Mannen har stått tiltalt for å ha delt en bombeoppskrift, oppfordret til å true syriske helikopterpiloter og deres familier, samt oppfordret til tortur og drap på en jordansk pilot som IS hadde tatt til fange.

Han var på jobb hos Aker Solutions på Fornebu da PST dukket opp på kontoret i mai 2015 og pågrep ham.

Da rettssaken ble avsluttet for to uker siden, la statsadvokat Fredrik G. Ranke ned påstand om tre års fengsel for den 51 år gamle mannen.

Den tiltalte har nektet straffskyld og hevdet at han ville infiltrere ekstremistgruppa IS og ødelegge den fra innsiden.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂