Nytt

Leder av gruppen Profetens ummah, Ubaydullah Hussain, meldte seg selv idag for politiet, etter at politiet hadde forsøkt å pågripe ham på hans bopel. Politiet vil avhøre ham for trusler mot to journalister.

Politiet sier de ser alvorlig på truslene som ble fremsatt for en og to uker siden.

Minst like urovekkende er trusselen som Hussain fremsatte mot jøder på facebook onsdag. Politiet sa de hadde opprettet straffesak, likevel var ikke truslene del av grunnlaget for ønske om pågripelse.

Hussain skrev på facebook i forbindelse med en VG-artikkel om at jøder i Norge føler seg truet.

Ubaydullah Hussain
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10055070

Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47. Disse svinene tilhører en okkupasjonsmakt, Israel, i tillegg har de okkupert vår moske, Al-Aqsa.

Ya Allah, få de skitne jødene ut av vår moske og gi oss alle mulighet til å be salah i masjid Al-Aqsa før vår død. Amiin!!! De er mordere av våres profeter!!! Hvem er det som dreper profeter???

Hussain sier idag at det var ironisk ment. Det er vanskelig å se ironien i disse ordene. Hussain er ikke redd for utdype i et intervju med NRK. Han er i det hele tatt ikke redd for å si sine meninger til mediene.

– Det er en åpen kommentar, og det får være opp til hver enkelt å spekulere i hva som menes med den kommentaren. Jeg vil verken avkrefte eller bekrefte at det er en trussel, sier Ubaydullah Hussain til NRK.

– Kan du forstå at det oppfattes som en trussel?

– Det er en måte å reagere på når jødene går ut og sier de føler seg truet av muslimer eller andre grupperinger, for jeg kan ikke se at jødene skal ta på seg offerrollen. De er en del av en okkupasjonsmakt.

Hussains ord må sees på bakgrunn av opplysninger om at flere radikale islamister hadde tatt jegerprøven, og ikke lagt skjul på at de ville skaffe seg våpen. Under samlingene hadde det falt jødefiendtlige uttalelser.

Flere kilder bekrefter overfor VG Nett at Politiets Sikkerhetstjeneste er varslet om at kursdeltakerne skal ha kommet med trusler mot jøder etter å ha bestått jegerprøven.

– Jeg håper at de som har ansvaret for å beskytte oss og alle andre norske borgere følger med, tar dette alvorlig og ikke neglisjerer dette ansvaret, sier forstander Ervin Kohn.

VG Nett får bekreftet at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) er kjent med saken og at man der holder oppsikt med det radikale miljøet.

Den jødiske menighetens uro er ikke blitt mindre av at de opplever dårlig kommunikasjon med politiet.

Det jødiske samfunnet i Oslo har en rekke ganger opplevd at de ikke får politibeskyttelse, at politiet ikke tar kontakt på eget initiativ og at henvendelser ikke besvares opplyser forstander Ervin Kohn.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10055070

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10062122