Innenriks

Irakeren som ble pågrepet av politiet på sin arbeidsplass mandag, etter paragraf 147c om propaganda eller tilrettelegging for terror, hadde brukt Aker Solutions nett til å besøke «ekstreme nettsider».

Det er rimelig å anta at dette er IS-tilknyttede nettsider, som det er mange av.

 

Det var selskapet selv som slo alarm.

– Vi har i dag suspendert en ansatt etter at våre kontrollrutiner avdekket at vedkommende har brutt selskapets interne retningslinjer. Politiet har vært orientert om saken, og valgte å pågripe personen i våre lokaler i dag på Fornebu. Da dette nå er en politisak har vi ingen ytterligere uttalelser, sier kommunikasjonssjef Bunny Nooryani i Aker Solutions til VG.

Kilder sier til VG:

– Han har ikke pratet med eller spredt sitt budskap blant ansatte. Det var hans aktivitet på nettet, som gjorde at det ble reagert.

Vil bedrifter nå legge inn sperrer eller flagg som går opp når noen besøker jihad-nettsider? Det er ikke greit med jihad på jobb, må lærdommen bli.

Mannen nekter for all skyld, ifølge hans advokat Bjørn Andre Gulstad.

– Min klient stiller seg avvisende til at han har gjort noe straffbart, og har svart åpent på de spørsmål han har fått i avhør. Han er også åpen for å svare på ytterligere spørsmål, sier Gulstad, som sammen med Brynjar Meling forsvarer mannen, til avisen.

Det kan være han ikke har gjort noe straffbart, men han kan ha brutt firmaets regler så grovt at han kan sies opp.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/terrorsiktet-aker-solutions-ansatt-skal-ha-vaert-aktiv-paa-ekstreme-nettsider/a/23450746/