Islamkritikeren Ronny Alte er aktiv i Pegida Tønsberg. Han mener det er blitt mer stuerent å kritisere islam i Norge. Samtidig presiserer han at islamkritikere betaler en pris for å si høyt hva de aller fleste mener.

– Vi henges ut og fremstilles som alt fra rasister, nynazister til Breivikvenner. Det merkelige er at de aller fleste er enige med det vi sier og mener, men så fort media kommer med kameraene sine våger ikke folket å stå frem av frykt for hvordan de fremstilles, sier Alte til Trønder-Avisa.

Alte håper at Pegida-markeringene vil lede til debatter om hvordan islam påvirker Norge

– Pegida-markeringene, eller marsjene som du kaller det er en markering der vi håper at det skal tvinges frem en diskusjon om hvordan islam påvirker samfunnet, det er virkelig på tide at vi islamkritiske personer blir hørt! De aller fleste ser at islamistene blir stadig flere og at islam påvirker samfunnet stadig mer og de aller fleste ønsker ikke denne utviklingen og frykter for hvor det vil ende.

Motdemonstranter er helt greit, så lenge demokratiske spilleregler følges.
– Motdemonstrasjoner er helt i orden så lenge de gjennomføres fredelige, med det mener jeg at ytringsfriheten gjelder for begge sider.

– Derimot viser historien at det dukker opp en del elementer som ønsker å benytte vold for å ytre sine meninger, dette er politiet klar over og de har så langt gjort en formidabel jobb på alle markeringer jeg har deltatt. Det gjelder uansett hvor markeringene har blitt gjennomført, sier Alte.

 

Trønder-Avisa:  – Det er blitt mer akseptert å være islamkritiker

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂