Reaksjonene lot ikke vente på seg. Tidligere president Obama, flere aktivister, journalister og andre stiller nå spørsmål ved vestlige mediers partiskhet og sammenligner dekningen av ubåten Titan med flyktningbåten som sank utenfor Hellas.

Tragedien i Europa drepte nesten 600 flyktninger mens Titan fraktet fem passasjerer, inkludert to milliardærer.

De peker spesielt på liberale medier som CNN og New York Times.

I går skrev USA Today og TRT World om saken. I dag ser det ut til at selveste Barack Obama allerede hadde uttalt seg om saken.

Vi husker migrantene som ble sendt til Martha’s Vineyard, elitenes lekeplass, hvor også den tidligere presidenten har herregård.

Ikke bare er Obama en snake in the grass som nevnt i Documents artikkel forrige uke, men han er også en av verdens største hyklere. Mer om han lenger nede artikkelen.

Les også:

Obama delte landet og ønsker å holde splittelsen mellom raser gående – Document

Frustrerte Twitter-brukere sidestilte et bilde av fisketråleren som sank utenfor Hellas i forrige uke med et bilde av ubåten Titan, og fremhevet skjev mediedekning og ulikheten i nødrespons i begge tilfeller.

– Det er interessant å sammenligne vegg-til-vegg-dekningen på de fem stakkars sjelene som er savnet på vei til Titanic-vraket med den av de over 300 personene som druknet da en fisketråler sank utenfor kysten av Hellas onsdag [sic], tvitret forfatter Clodagh Finn.

– Jeg håper virkelig de 5 mennene som prøvde å se Titanic-vraket blir reddet. Jeg lurer også på hva som ble av de 500 menneskene som fortsatt er savnet fra båten som fikk synke utenfor Hellas [sic], skrev Alan Lester, en professor ved University of Sussex og La Trobe University.

Lester delte forsidene til Daily Express og Daily Mail for å formidle budskapet.


Leting etter den savnede Titan som frakter fem passasjerer, inkludert to milliardærer i Nord-Atlanteren, ble raskt en multinasjonal respons – som inkluderte amerikanske og kanadiske militærfly, kystvaktskip og datastyrte roboter.

Tråleren fraktet så mange som 750 menn, kvinner og barn fra Syria, Egypt, de palestinske områdene og Pakistan.

Ifølge menneskerettighetsgrupper kan den greske kystvakten ha ignorert SOS-signaler fra båten, mens noen overlevende anklaget greske myndigheter for å være direkte involvert i ulykken.

Overlevende og kritikere sier at rask handling av kystvakten kunne ha reddet liv da hendelsen vekker debatt om redningsprotokoller og behandling av flyktninger til sjøs.

Liberale medier er i «hot water»

Overraskende i denne saken er det at aktivistene peker ut liberale medier som BBC, CNN, New York Times som hadde minutt–for–minutt oppdateringer om Titantragedien.

– Professor Umer Hussain twitret at Ingen bør dø, men ironien er imidlertid at 5 rike mennesker [2 av dem fra Pakistan] er nå CNNs headline. Mens 298 fattige pakistanere druknet i Hellas er det ikke lenger verdt det å snakke om fordi blodet deres er billig…[sic].

Andre kastet lys over hastverket med å redde Titan-passasjerer mens hundrevis av flyktninger angivelig ventet i timevis i Middelhavet i håp om rask nødhjelp før båten deres sank. Sammenlignet med den forbløffende mangelen på hastverk for å redde flyktninger som flykter fra krig og hungersnød som er savnet utenfor kysten av Hellas.


Ikke i min bakgård

«Barack Obama Just Said The Quiet Part Out Loud About The Titan Sub» skriver ultraliberale Huffington Post.

Han snakker altså om elefanten i rommet.

Obama talte på en konferanse i Athen denne uken og ba folk om å tenke på omstendighetene som fører til at desperate mennesker kommer hit, noe vi ikke kan ignorere.

Så snart publikum begynte å forstå hva han siktet til begynte de å applaudere. Han ba dem tenke på tragedien som utspiller seg med ubåten som får, minutt –til –minutt, dekning, over hele verden.

Alle vil at de skal reddes, sa han, men det er en uholdbar situasjon at det har fått så mye mer oppmerksomhet enn 700 mennesker som sank.


Det kan godt hende det er Obama som har startet denne diskusjonen, han er en mester i å forårsake splittelse, ikke bare i USA, men verden over.

Obama, Martha’s Vineyard-kjendiser er tause om å åpne opp sine hjem for illegale innvandrere, skrev Fox News i september i fjor.

–NIMBYS all. Hypocrites, svarte Ultra Maga. – Not In My Backyard. Ikke i min bakgård. Hyklere.

Oppdatering: Nå har også TV 2 skrevet om saken, men de har ikke fått med seg Obamas tale. Skaper reaksjoner: – Blir litt motløs

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.