Klassekampen, NRK og Aftenposten/NTB har gitt en smule forhåndsomtale av kveldens arrangement ved Deichmanske bibliotek, hvor Lars Vilks skal snakke om Dan Park.

Det er altså en dødstruet svensk kunstner som lever med livvakter 24 timer i døgnet året rundt, som skal snakke om en landsmann som er straffedømt og fengslet for sin kunst, noe Documents red. fremhever overfor førstnevnte publikasjon, og som de to andre er generøse nok til å komme såvidt inn på i en billedtekst.

Dekningens røde tråd er protesten og de varslede demonstrasjonene mot at arrangementet overhodet finner sted, da det angivelig er nazipropaganda som skal forsvares. Denslags er det muligens legitimt å bekjempe med vold, bare man tror hardt nok på at en usannhet er sann?

Møtet vil imidlertid få et annet innhold:

– Lars Vilks vil vise at domstolens kategoriske tolkning av Parks bilder er høyst subjektive og at bildene kan tolkes helt annerledes, sier redaktør i Document.no, Hans Rustad.

– Det finnes mange bilder av andre kunstnere som ligner som ikke møtes med samme reaksjon. Vilks kommer til å vise noen av dem. Det kommer altså an på avsender, påpeker redaktøren.

Om Antirasistisk Senter er av den oppfatning at denslags ikke kan problematiseres i et fritt samfunn, bør de muligens vurdere å skifte navn til Antidemokratisk Senter.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.