Göteborg er kjent for skyting i gatene og ungdomsopptøyer i innvandrerområdene. Byen har en avis som heter Göteborgs tidningen (GT) hvor sjefsredaktøren, Frida Boisen, beskriver idyllen som råder i Göteborg. Bekymringen til sjefsredaktøren er at folk stemmer på SD.

Så fungerar människor. Det man inte känner till, är lätt att bli rädd för. Men människor man lärt känna, inser man, är människor. Vi är samma. Du och jag. Oavsett vilken färg vårt hår har, vår hy har, oavsett vår etniska bakgrund. Vi är människor. Och människor bryr oss om varandra. Tar hand om varandra. Ser varandra. Hjälper varandra. Det är grunden i att vara människa.
I onsdags firade GT finalen av vår serie «Hela världen finns i Göteborg», med en fest på Världskulturmuséet på Korsvägen i Göteborg, med alla de 150 intervjupersoner som medverkat i serien. Vilken fest. Vilken stämning. Vilken glädje. Så många språk, färger, erfarenheter, så många spännande möten, så mycket glädje, tacksamhet och stolthet i ett och samma rum. Katri Jakdal, nu 89, som flydde andra världskriget, njöt. Hennes stämma, varm och stolt.
Vi är Göteborg. Vi är Sverige. Dags att du Jimmie Åkesson, inser det.
I dag säger jag nej till smygrasisterna i SD:s parti som bygger på intolerans och brun egoism och rädsla.
Varje röst behövs. Visa var du står i kampen mot främlingsfientlighet!
Gå och rösta!

http://www.expressen.se/gt/kronikorer/frida-boisen/boisen-rosta-mot-rasism-sag-nej-till-sd/