Mange kvinner føler seg utrygge i Oslos gater etter at mørket har senket seg. Det har de all grunn til. Oppmerksomhet fra mannlige forbipasserende er ofte svært uvelkomment, plagsomt eller direkte skremmende.

TV2 filmet to kvinnelige journalister, Cathrine Eide og Hanne Taalesen, med skjult kamera på en torsdagskveld i Oslo. I løpet av kort tid ble de forsøkt stoppet 27 ganger, forfulgt tre ganger, stoppet av en bil to ganger og beglodd utallige.

Det er påfallende hvor mange av plageåndene som ikke kan snakke norsk, men journalistene nevner ikke med ett ord at innvandrere sto for det meste av trakasseringen. Et ikke-tema, som vanlig.

Se videoen her.

area_guide_04

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂