Influenser og milliardærarving Sophie Stray Spetalen (20) advarer norske kvinner i Oslo om å være forsiktig med å ta taxi i byen.

– Det var kvinnedagen på fredag, og det fikk meg til å tenke på hvor sårbare vi kvinner er. Spesielt når det kommer til å dra ut på byen som en ung kvinne, hvor man drikker seg full og er sårbar, innleder Spetalen en opplevelse hun nylig hadde med Bolt.

Spetalen sier at hun kjenner mange som har følt seg utrygge ved bruk av Bolt, Uber eller annen taxi tidligere, skriver TV 2.

– Jeg opplevde det på lørdag, da en sjåfør begynte med «small talk». Det er selvfølgelig greit, og det er hyggelig noen ganger.

Men, ifølge 20-åringen, begynte sjåføren å true med å stoppe bilen, med mindre hun oppga hva hun het på Instagram.

– Jeg ville ikke fortelle hvor jeg bor, eller at han skal vite at jeg skal hjem. At han skal vite adressen min, min Instagram og mitt fulle navn – det synes jeg er ukomfortabelt, sier Spetalen, og legger til:

– Han stoppet bilen og sa «du gir meg din Instagram nå, eller så kjører jeg ikke videre». Og det var ikke tull, det var ikke sånn at han sa det med et smil.

Milliardærarvingen kommer derfor med en advarsel til andre unge kvinner som anvender taxi.

– Hvis du skal hjem, er beruset og en sjåfør spør «skal du hjem?», «hvor skal du?» eller «bor du her?»:

– Si at du sover hos moren din eller tanten din. Aldri si hvor du bor, avslutter hun.

Det kommer ikke frem etnisitet på taxisjåføren i innlegget til Spetalen.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.