Regissøren Nikeisha Andersson satt i en taxi på vei hjem til sin kvinnelige kjæreste i Stockholm natt til torsdag da sjåføren plutselig stoppet. Drosjesjåføren truet henne og sa at «slike som henne burde dø». Deretter han kastet henne ut av bilen. Dette melder avisen Expressen.

Årsaken mener Andersson må ha vært at hun sa at hun «elsker kvinner» i en telefonsamtale under turen. «Han rev meg ut av bilen», sier hun. Andersson anmelder nå hendelsen til politiet.

Nikeisha Andersson (30) hadde bestilt ei drosje via app-taxiselskapet Bolt på vei hjem etter å ha møtt noen venner i Stockholm.

Hun snakket med sin kjæreste på telefon under drosjeturen. «Vi snakket om Pride og homofile ting og før jeg vet ordet av det stopper denne sjåføren på centralbron, snur seg og sier: ‘Du er haram, du må ut av bilen min’. Så går han ut av bilen, åpner døra og drar meg ut av bilen og roper at jeg skal vaske munnen, at jeg er umoralsk, ekkel», sier hun og fortsetter: «Det var veldig ubehagelig. Jeg er i sjokk». Hun var heldig som var i direkte kontakt med noen på telefonen.

Det var først da Nikeisha Andersson ble kastet ut av bilen at det første sjokket avtok. «Da jeg skjønte at han mente alvor… skjedde alt så fort at han rev meg ut av bilen. Men jeg ble redd, han så seg rundt, han visste hva han gjorde og ville ikke at noen skulle se. Han begynte å gå mot meg og ga meg et dytt. Jeg tenkte liksom at nå skal jeg bli voldtatt eller slått i stykker».

Først etter at Andersson sa at hun ville politianmelde føreren, satte mannen seg inn i bilen igjen. «Jeg var helt alene og jeg var bare heldig at jeg hadde noen på telefonen som skal være hovedvitnet mitt».

Nikeisha Andersson sier at hun ikke kommer til å bruke firmaet Bolt på ei stund. Hun skriver om hendelsen på instagram.

nikeishaanderssonofficial
Igår vid midnatt pratade jag i telefonen om HBTQ saker och sa att jag älskade tjejer till den jag pratade med i telefonen. Innan jag visste ordet av det, stannar @bolt_swedenchaffören bilen och vänder sig om och han säger att jag är HARAM och sånna som mig borde dö, han kliver sen ut ur bilen och sliter ut mig, knuffar mig och säger att jag ska tvätta min mun, att jag är omoralisk, äcklig med mera… jag vill med detta uppmana folk att vara försiktiga och även upplysa en fantastisk app som jag fick rekommenderat till tjejer som känner sig otrygga av manliga chaufförer: appen TAXI MAMMI. Sen vill jag även tillägga ett stort tack till alla som skickat kärlek. Jag kommer fortfarande att fortsätta vara mig själv å älska män och kvinnor. INGEN ska bestämma vem man ska få tycka om KOM IHÅG DET!❤️❤️❤️ kärlek och Happy Pride till alla ☺️❤️🧡💛💚💙💜

Expressen har vært i kontakt med Bolt, som sier at de er kjent med hendelsen og at de har vært i kontakt med Nikeisha Andersson. «Bolt er sterkt imot alle former for diskriminering, mot LHBTQ+-personer inkludert, og vi er lei oss og beklager det som har skjedd», sier Bolts Sverige-sjef for taxidrift, Lina Dahlander i en epost til Expressen. Sjåføren har ifølge selskapet fått forbud mot å bruke Bolts taxi-app.

Politiet i Stockholm bekrefter at de etterforsker hendelsen som et mistenkt tilfelle av overgrep.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.