Foto: Nyheter Idag / leserbilder.

Det kunne vært scener fra en dårlig Hollywood-film, skriver Nyheter Idag om det som utspilte seg i Stockholm lørdag. En leser observerte politi og helsepersonell i et skremmende opptrinn som varte i flere timer.

Först kom en polis. Sen en vanlig ambulans. Efter den kom sjukvårdsledningen. Och sedan en jourläkarbil. Sedan kom en svart skåpbil som uppfattas vara en likbil. Och sedan ännu en till likbil. All personal var klädda i skyddskläder innan de bar ut ett lik i en säck i centrala Stockholm. Efteråt användes stora mängder ytdesinfektionsmedel i trappuppgången.

– Jag tänkte att «va fan hände»? säger ett ögonvittne som fotograferade de bisarra scenerna.

Da Nyheter Idags leser kikket ut gjennom vinduet i Hägerstensåsen lørdag, stod det en politibil der. Etter en stund kjørte den, og isteden kom en vanlig ambulanse, men også ambulansen kjørte vekk. Deretter kom en bil fra helseledelsen, og siden en lege.

Sedan börjar det spåra ur. En svart likbil dyker upp och sedan en likadan bil till. Men det som drog mest uppmärksamhet var sjukvårdspersonalen som drog på sig skyddskläder.

– Det kändes som att de inte visste vad de skulle göra. Sjukvårdsledningen kom, det ser ut som en ambulans men det står sjukvårdsledning på bilen. Alla gick in i den bilen och hade något möte innan de gick upp i lägenheten. De lade väl upp någon strategi och sen kom de ut och då satte de på sig de här skyddsdräkterna.

Etter en stund ble det klart at noen var død i leiligheten, forteller leseren, som vil være anonym.

– De bar ut en kropp i en säck. De backade upp bilen ganska nära porten innan de bar ut liket. När de öppnade upp bilen där bak såg man att de har bårar.

I tillegg til beskyttelsesdraktene brukte helsepersonellet store mengder desinfeksjonsmiddel. Både på seg selv og i trappeoppgangen. De var skitnervösa, sier vitnet.

– Jag har inte hört någonting om det här och jag tycker det är så märkligt, det här var mitt grannhus. Att de är klädda på det sättet och står och spritar sig, spritar sig och än mer spritar sig. Och de var skitnervösa.

– Det var en tjej som tänkte slänga ett par handskar i soptunnan, men då var det en annan som skakade på huvudet och ”nej nej nej”. De tog med sig handskarna istället.

Scenene varte i flere timer. Vitnet har i ettertid ikke sett eller lest noe i media om hva som skjedde.

– Jag tänkte att ”va fan hände”? Även om det inte var corona, varför går de klädda sådär? Det känns inte speciellt tryggt.

Nyheter Idag har bedt ledelsen i stockholmspolitiet om en kommentar, uten resultat.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.