Politi i Fagerheimgata på Rosenhoff i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB

En mann i 50-årene er tiltalt for å ha knivstukket en tilfeldig kvinne ti ganger på Rosenhoff i Oslo i fjor sommer. Påtalemyndigheten vil be om forvaring.

Det var i 22.50-tiden 2. august i fjor at mannen gikk til angrep på kvinnen på en gangvei ved undergangen til Fagerheimgata i Oslo, ifølge NTB.

Document omtalte saken:

En kvinne er knivstukket i Fagerheimgata på Grünerløkka i Oslo. En mann er pågrepet i saken. Ifølge politiet kan voldsepisoden framstå som uprovosert.

NTB skriver nå at kvinnen ble påført ti stikk- og sårskader, der tre av stikkene var mot brystet og medførte store indre blødninger, skriver statsadvokat Jeanette Westlund Hegna i tiltalen.

Der varsler hun at det kan bli aktuelt å be om forvaring for mannen når saken går i Oslo tingrett fra 19. til 22. april.

Mannen er i tillegg tiltalt for å ha truet med å drepe en mann som kom til da han hørte kvinnen skrike. Da vitnet ba mannen stoppe, sa den tiltalte:

«La meg gå, hvis ikke så dreper jeg deg».

– Påtalemyndigheten ser svært alvorlig på denne saken fordi vi mener at det er begått et uprovosert drapsforsøk ute i det offentlige rom, mot en tilfeldig person uten kjennskap til tiltalte, sier Hegna til TV 2.

Kanalen har tidligere skrevet at mannen i 2019 ble dømt til ti måneders fengsel for å ha truet en annen tilfeldig kvinne med kniv.

Forvaring er en straff som blir benyttet for alvorlige voldsforbrytelser, seksualforbrytelser, frihetsberøvelse eller ildspåsettelse. Formålet med forvaring er å beskytte samfunnet mot forbrytelser som er en fare for liv, helse og frihet. Dette regnes som en strengere form for straff enn ordinær fengselsdom.

Les mer fra såkalt trygge Oslo: 

Mann tiltalt for grov kroppsskade etter slåsskamp og knivstikking på T-banen i Oslo

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.