Aktor mener to menn bør dømmes til 16 og 17 års forvaring for å ha drept og partert en 35 år gammel mann på Ammerud i Oslo i 2016.

Statsadvokat Alvar Randa omtalte drapet på 35 år gamle Dan Johnny Myhre som «brutalt og urovekkende» under sin prosedyre i Oslo tingrett tirsdag.

– Drapet er så uprovosert som det kan få blitt, sa Randa i retten.

I løpet av prosedyren viste han til at drapshandlingen ifølge de tiltalte skal ha blitt utløst av en misforståelse. Drapsofferet ble feilaktig beskyldt for å ha stjålet 30 gram hasj, men det viste seg senere at hasjen lå i lommen til en av de tiltalte, ifølge forklaringene.

Aktor ber om at 26-åringen, som har erkjent straffskyld både for å ha drept og partert Myhre i en leilighet på Ammerud, dømmes til 16 års forvaring. Mannen har også forklart at han var hovedmannen i selve drapshandlingen, men påtalemyndigheten mener også at kameraten hans, en 28 år gammel mann var delaktig.

Den 28 år gamle kameraten bør ifølge aktor dømmes til 17 års forvaring, selv om han kun har erkjent å ha vært med på parteringen. 26-åringen, som er blitt omtalt som hovedmann, får påstand om ett års mindre fengsel fordi han har erkjent straffskyld.

En kvinne er også tiltalt for å ha deltatt i parteringen og for å ikke ha forsøkt å stanse drapshandlingen. For henne legges det ned påstand om to års fengsel. Kvinnen har ikke erkjent straffskyld, og hevder at hun fryktet for eget liv og derfor medvirket til parteringen og unnlot å varsle.

Rettsmedisinerne har konkludert med at det ble påført flere stikk og kutt i hodet, på halsen og i brystregionen til 35-åringen, noe som til slutt førte til at 35-åringen døde. Selve drapshandlingen skal ha foregått over lengre tid, ifølge påtalemyndigheten.

Liket var delt i over 20 deler da det ble funnet, og noen av dem ble aldri funnet.

 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!