Den 24. juni i fjor, på Notodden, ble en kvinne som er bosatt i Oslo knivstukket av en mann med mørkt hår.

Mandag morgen startet rettssaken mot 19-åringen som knivstakk en tilfeldig kvinne (33) på gata. I rettssalen fortalte kvinnen, som bor i Oslo, hele historien om 20 sekunder som har forandret livet hennes fullstendig, skriver Avisa Oslo.

– Jeg trodde han skulle drepe meg, og han virket veldig målrettet med å stikke, stikke, stikke. Jeg skrek så høyt jeg kunne; det var bare en reaksjon på det som skjedde – et langt, høyt skrik, forteller kvinnen.

Kvinnen ønsker å være anonym, da opplevelsen har preget livet hennes svært sterkt.

Hun forteller hva som skjedde:

– Plutselig er han ved siden av meg. Jeg tenker at han sikkert skal gå forbi, men så ser det ut som om han mister balansen og nesten faller inn foran meg. Plutselig hopper han rundt og begynner å stikke meg med raske, intense bevegelser.

Jon Helgheim: – Vanlige folk begynner å merke at integreringsproblemene brer om seg

Kvinnen forteller at han stikker mange ganger. Hun kjenner ingen smerter, men ser kniven i hånda hans og blodet som renner. Hun er sikker på at han skal drepe henne, men plutselig løper han bare sin vei. Han faller, men reiser seg og løper videre.

Straks han er borte, tar kvinnen opp telefonen og ringer selv AMK-sentralen ved hjelp av appen «Hjelp 113». Den dramatiske samtalen varte i fire minutter og ble spilt av i retten mandag.

– Jeg er knivstukket, jeg er blitt knivstukket i låret, i magen, i armen, roper 33-åringen.

Alt vi får vite om gjerningsmannen, er at han har mørkt hår som er tre–fire centimeter langt.

Kvinnen var sykmeldt i åtte uker, men er fortsatt plaget av smerter, av skjemmende arr og av mareritt om at hun blir angrepet på nytt.

Gjerningsmannen var bare 18 år da angrepet skjedde. Han har tidligere nektet, men da han møtte i retten mandag, tilsto han både dette og flere andre ting han er tiltalt for.

Det opplyses altså ingenting om etnisitet på 19-åringen, som skal ha vært påvirket av alkohol, cannabis og xanax da han knivstakk kvinnen.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.